Kılıçdaroğlu istifa istedi/ Video

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Musul Konsolosluğuna yapılan baskının sorumluluğunu hükümete yıktı ve istifa istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2014 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bir grup akademisyen, yazar ve sanatçıyla bir araya geldi. Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Musul'daki rehinelerle ilgili kendisine yeni bir bilginin ulaşmadığını söyledi. Türkiye'nin dış politikada büyük bir bataklığa sürüklendiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Bunu uygulayan bir siyasetçi var. Dışişleri Bakanı uyguladığı bu politikalarla Türkiye'yi Ortadoğu'da ciddi bir açmaza soktu. Bunun bir siyasi sorumluluğunun olması gerekiyor. Rehineler Türkiye'ye geldikten sonra birilerinin bunun hesabını verip görevinden ayrılmalı. Bunu söylemezse ana muhalefet olarak görevinin yapmamış olurum. Teslim olacaksınız, bayrağınız indirilecek, siz hiçbir şey yapmayacaksınız. Hala kahraman gibi gezeceksiniz. Orası bizi toprağımız mı? Evet. Bayrak bizim bayrağımız mı? evet. 'Teslim olun' diyorlar teslim oluyorlar. Onurlu insanlar bu tür durumlarda görevlerinden ayrılırlar. Bunların da bu görevlerinden ayrılmaları gerekir" diye konuştu

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI İÇİN ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Toplantıda CHP'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı için Deniz Baykal ve Hikmet Çetin isimlerinin geçtiği öğrenilirken, Kılıçdaroğlu, adaylarının gelecek hafta belli olacağını söyledi . Erdoğan'a da seslenen CHP lideri, "Bakanlar belediye başkan adayı olduklarında görevlerinden ayrıldılar. Etik olarak görevlerini bıraktılar. Eğer Başbakan Köşk'e aday olacaksa kendi koyduğu etik kurallara uyup istifa etmesi gerekiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber