Polis Amca Okulu'ndaki öğretmene polis koruması

Haber Giriş : 13 Haziran 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın suç merkezi Çinçin Bağları'ndaki Polis Amca İlköğretim Okulu öğretmenleri, gelen tehditler nedeniyle Emniyet'ten yardım istedi. Öğretmenleri her gün okul çıkışında bir polis ekibi, minibüsle alıp "güvenli bölge" kabul edilen Ulus'taki Atatürk Heykeli'nin önünde bırakıyor.

Başkent'teki okullarda yaşanan güvenlik sorununa bir yenisi, suç merkezi Çinçin Bağları'ndaki Polis Amca İlköğretim Okulu'nda eklendi. Aldıkları tehditlerden iyice tedirgin olan öğretmenler, okulun isim babası "Polis Amca"ya başvurdular. Ankara Emniyeti, öğretmenlerin bu tedirginliğine önce okulda sürekli bir polis ekibini, daha sonra da bir bekçiyi nöbetçi koyarak çözüm getirdi. Ancak öğretmenlere yönelik kötü muamelenin devam etmesinden ve can güvenliklerinin tam olarak sağlanamamasından endişe eden okul yönetimi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Emniyet de bölge karakollarına bir yazı göndererek, bir ekibin 17.15 civarı öğretmenleri okulun önünden alarak "güvenli bölge" olan Ulus'taki Atatürk Heykeli'ne kadar götürmesini istedi. bunun üzerine bir polis ekibi, okul çıkışlarında haftanın tek günleri Merkez Karakolu'ndan, çift günleri ise Seymenler Karakolu'ndan gelerek öğretmenleri okul önünden alıyor, bir kaç kilometre ötede Ulus'taki Atatürk Heykeli'ne götürüyor.

HÜRRİYET DUYURDU

Polis Amca İlköğretim Okulu, Hürriyet'in kamuoyuna "Başkentte Kábus Okul" başlığıyla duyurduğu Hıdırlıktepe İlköğretim Okulu'yla aynı semtte. Hürriyet'in manşetten verdiği haberde, Hıdırlıktepe İlköğretim Okulu'ndaki öğretmenlere yönelik saldırı, tehdit, taciz, okulun önünde esrar satılması ve öğrencilere zorla verilmeye çalışılması, müdürün rehin alınması gibi bir çok yasadışı olay ortaya çıkmıştı.

CAN GÜVENLİĞİ YOK

CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, konuyla ilgili olarak Hürriyet'e şunları söyledi:

"Altındağ'daki Hıdırlıktepe İlköğretim Okulu'nda da çok sıkıntılı bir tablo yaşamıştık. Ankara'nın göbeği Ulus'a 1-2 km uzakta bir okulda öğretmenlerimizin güvenliklerini sağlayacak durumda değiliz. Bu bölgede ve ülkenin birçok yerinde okullarda güvenlik sorunu var. Şimdi şu soruyu da sormak lazım. Orada güvenlik sorunu var da Gültepe, Çalışkanlar ya da Hıdırlıktepe okullarında yok mu? Diğer okullardaki öğretmenlerin can güvenliği ne olacak?"

Adı nerden geliyor

Ankara'nın sorunlu bölgesinde bulunan okulun ilk adı, "Yenidoğan İlköğretim Okulu"ydu. Geliştirilen bir projeyle okul, Ankara Emniyeti'nin "kardeş okulu" seçildi ve "Polis Amca İlköğretim Okulu" adını aldı. 2004-2005 yılının ortasında ismi değişen okulun bu yılki açılış törenine İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Ankara Valisi Kemal Önal da katıldı. Ankara Emniyeti okula hemen her konuda yardım ediyor. Eğitim ve sosyal faaliyetlerde okula destek veren Ankara Emniyeti, müteahhitlik işlerinde de yardımcı oluyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber