Dosya masrafını geri almak isteyen vatandaş borçlu çıktı

Dosya masrafını geri almak isteyen vatandaşa şok! Kredi çekerken ödediği dosya masrafının iadesini istedi yine borçlu çıktı!

Haber Giriş : 16 Haziran 2014 22:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Dosya masrafını geri almak isteyen vatandaş borçlu çıktı

Şikayetvar'ın haberine göre: Safranbolu'da bir bankadan kredi çekerken 300 lira dosya masrafı ödeyen M.E. ücretin iadesi için bankaya başvuru yaptı. Taksitlerini aksatmadan ödediğini ve borcunu bitirdiğine dair 'borcu yoktur' yazısını da aldığını belirten tüketici, dosya masrafının iadesi için müracaat ettikten sonra ev adresine gönderilen borçla şok oldu.

Banka müşterisine 0,50 kuruş borcunun kaldığını belirterek, faizleriyle birlikte 180 lira ödemesi gereken borç olduğunu bildirdi.

Bankadan dosya masrafının iadesini istediği için cezalandırıldığını düşünen M.E. 'borcu yoktur' yazısı almasına rağmen yıllar sonra ortaya çıkan 0,50 kuruşluk borca anlam veremediğini ifade etti.

"Dosya masrafını geri alayım derken yine borçlu oldum" diyen vatandaşın şikayeti şöyle: "Bankadan iki yıl önce 6 bin liralık kredi çektim. Bu yıl içerisinde borcum bitti ve borcumun olmadığına dair bankadan yazı aldım. Kredi çektiğim esnada dosya masrafı adı altında 300 lira ücret alındı. Kesilen ücreti bankadan alabilmek için Tüketici Komisyonu'na başvuru yaptım, onaylanmadı. Daha sonra da bana bankadan 0,50 kuruş borcumun kaldığını faiziyle birlikte 180 liraya ulaştığını ödemem gerektiğini belirten bir yazı gönderildi. Nasıl oluyor bu durum anlam veremiyorum. Dosya masrafını geri almak isterken yine borçlu ben oldum. Lütfen bir çözüm bulsunlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber