Diyanet personeli, sağlık özrü raporunu her hastaneden alamayacak

Diyanet personeli, sağlık özrü raporunu hangi hastaneden alacak?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Haziran 2014 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet personeli, sağlık özrü raporunu her hastaneden alamayacak

Daha önce sağlık özürlerinde devlet hastanesi raporu yeterli iken 17 Haziran'da getirilen düzenlemede , "eğitim ve araştırma veya üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirenler" şartı getirilmiştir.

YENİ HÜKÜM

1) Sağlık durumu: Kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu eş, anne, baba veya çocuklarından birinin sağlık durumunun bulunduğu yerde tehlikeye girdiğini veya görev yerinin değişmemesi halinde tehlikeye gireceğini, eğitim ve araştırma veya üniversite hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirenler, tedavisinin yapılabileceği en yakın il veya ilçeye atanabilir.

ESKİ HÜKÜM

1) Sağlık durumu: Sağlık sebebiyle memurun yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için, kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerden birinin bulunduğu yerde kalmasının sağlık durumunu tehlikeye koyacağı, tam teşekküllü bir Devlet hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi gerekir. Bu özür grubuna dayanarak yerleri değiştirilenler her yıl Ocak ayında alacakları aynı nitelikteki sağlık kurulu raporu ile mazeretlerinin devam ettiğini belgelendirirler. Gerekli sağlık şartlarını kazandıkları resmi sağlık kurullarınca tespit edilenler, ayrıldıkları hizmet bölgesindeki eksik hizmetlerini tamamlamak zorundadırlar.

YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

1- Diyanet personelinden sağlık durumu nedeniyle nakil talebinde bulunacaklar artık eğitim araştırma veya üniversite hastanesinden sağlık raporu almak zorundadır.

2- Sağlık özründen yer değiştirenler her yıl Ocak ayında mazeretlerinin devam ettiğini gösterir belge ibraz etmek zorundaydı. Bu şart kaldırılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber