Diyanet, görev tanımlarını yaptı

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında çalışan personelinin görev tanımlarını yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Haziran 2014 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet, görev tanımlarını yaptı

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında çalışan personelinin görev tanımlarını yaptı.

İl ve ilçe müftüleri:

İl ve ilçe müftülerinin görevleri yönetmeliğin 30. maddesinde yer aldı. Örneğin ihtida işlemlerini yürütmek görevi il ve ilçe müftülerine verildi.

Kuran Kursu Öğreticileri

Kuran Kursu Öğreticilerinin görevleri yönetmeliğin 37. maddesinde sıralandı. Kursun temiz ve düzenli tutulmasını sağlamak, "seminer, panel, sempozyum gibi toplantılara katılmak", "Müftülüğün bilgisi dahilinde, görev mahallerindeki vakıf, dernek ve benzeri kuruluşların Kur'an öğrenme ve irşat taleplerine katkı sağlamak", "Ders saatleri dışında öğrencilere rehberlik etmek ve etüt yaptırmak" bu görevlerden sadece bir kaçır. Diğer görevler için aşağıdaki linki verilen yönetmeliğin 37. maddeye bakılabilir.

İmam-hatipler

İmam hatiperin görevleri ise yönetmeliğin 40. maddesinde yer aldı. Bu görevlerden birisi şu şekilde: "Her gün öğle namazından bir saat önce açıp yatsı namazından sonra kapatmak suretiyle camiyi gün boyu açık tutmak"...

Yine, cami içinde ve avlusunda izinsiz yardım toplanmasını engelleyici tedbirler almak imam hatipin görevleri arasında yer aldı.

Müezzin-kayyımlar

Müezzin-kayyımların görevleri yönetmeliğin 43. maddesinde yer aldı. "Güneşin doğmasına bir saat kala sabah ezanını okumak" bu görevlerden birisi... Yine "Türk Medeni Kanununa göre akdedilen nikahtan sonra isteyenlere nikahın dini merasimini icra etmek" imam hatiplerle birlikte yapılabilecek bir diğer görev...

Yönetmeliğin tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber