Hukuk Fakültesi öğrencilerinden 'Hoca' protestosu

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı'nda tek öğretim üyesinin bulunması ve bu öğretim üyesinin girdiği derslerden öğrencilerin büyük çoğunluğunun sınıfta kalmasına tepki gösterdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2014 15:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Hukuk Fakültesi öğrencilerinden 'Hoca' protestosu

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı'nda tek öğretim üyesinin bulunmasını protesto etti.

Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, fakülte binasının içinde yürüyüş yaparak, bina önünde oturma eylemi yaptı. Eylem sırasında, cübbe giyen iki öğrencinin salatalık ve midye sattığı görüldü.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Hukuk Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Hacı Seydaoğlu, fakültelerinde Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı'nda bir öğretim üyesi bulunduğunu söyledi.

Bu durumun hem anabilim dalı üzerinde tekeliyete hem de fakülte bünyesinde "Mevsimlik yaz okulu göçlerine" neden olduğunu dile getiren Seydaoğlu, "Fakültemiz bünyesinde öğrencilerin çoğu bu anabilim dalında aldığı dersleri verememekte ve fakültemiz bünyesinde bu ders için yaz okulu açılmasına rağmen, öğrenciler koşullarını zorlayarak başka illerin üniversitelerinde bu dersi alma ihtiyacı hissetmektedirler" dedi.

Seydaoğlu, yaz okulu göçü probleminin çözümü için Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı'nda olması gerektiği gibi yeterli sayıda öğretim üyesi bulundurulmasını istediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Hoca bir şekilde not vermiyor. 190'a yakın dördüncü sınıf öğrencisi var. Mezun olabilecek öğrenci sayısı 20-30'u buluyor. Dördüncü sınıftan 20-30 kişinin mezun olabileceğini düşünsenize. Mezuniyetimiz hayal gibi duruyor. Yani, hepimiz 5. sınıfı okuyacağız. Yaz okuluna nereye gideceğiz? Mezuniyetimiz hayal olmuş durumda. Genelde ceza anabilim dalı ile ilgili sorunlar var. Şu anda 4. sınıfta yaz okulunda Marmara Üniversitesi'nden ders alacak öğrencilere bakarsanız, hepsi de Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı'ndan."

Eylemde salatalık satan 4'üncü sınıf öğrencisi Naci Doğan da öğrencilerin diğer okulların yaz okulu ücretini karşılayabilmek için ya inşaatlarda çalıştığını ya da bir şeyler satmak zorunda kaldığını savunarak, "Ceza dersindeki hukuksuzluğa, adaletsizliğe bir çare bulunması için biz de böyle bir tepki gösterdik" dedi.

- "Kaliteli hukukçu yetiştirmek istiyorum"

Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Usulü Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doçent. Dr. Mehmet Nihat Kanbur ise odasında gazetecilere yaptığı açıklamada, sadece kendi alanında değil, başka alanlarda da tek bir öğretim üyesinin bulunduğunu söyledi.

Kanbur, bütün derslerine cansiparane yetiştiğini, derslerde eksik konu bırakmadığını, sınavlarda anlatmadığı konularda soru sormadığını ve bütün sınav kağıtlarını satır satır okuyarak puan verdiğini dile getirerek, "Hukuka, adalete güveniyor musunuz? Hayır. Neden biliyor musunuz? Kalitesiz hukukçu yetiştirdiğimiz için. Kaliteli hukukçu yetiştirmek istiyorum. Bizim geçme standardımız buysa, benim arkadaşım bunu yakalayacak. Daha aşağıda standart istemeyecek. Öğrenciler de 'Bizi geçirecek bir hoca olsun' diyor. Yok. Biz hukukçu yetiştiriyoruz. Hukuk da tıp kadar önemli bir meslektir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber