Yüksek nem bunaltıyor

Güney Marmara'da, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve yüzde 90'ları aşan nem, bunaltıcı etki yaratıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2014 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksek nem bunaltıyor

Marmara Bölgesi'nin güneyinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve yüzde 90'ları aşan nem bunaltıyor.

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerinden derlediği bilgilere göre, mayıs ve haziran aylarında aşırı yağışların etkili olduğu Marmara'nın güneyindeki Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da bir süredir hava sıcaklıkları da mevsim normallerinin 1-5 derece üzerine çıktı. Buna karşılık son günlerde iyice artan nem, havanın bunaltıcı etkisini artırmasına yol açtı.

Zaman zaman sağanak yağışların etkili olduğu bölgedeki kentlerden Bursa'da bugün, yarın ve cumartesi, Balıkesir ve Çanakkale'de bugün ve yarın, Yalova'da ise bugün, yarın ve hafta sonu hava yağışlı olacak.

Bursa'da bugün en yüksek yüzde 92 olarak tahmin edilen nem oranı, cuma yüzde 93, cumartesi ise yüzde 96'ya tırmanacak. Nem oranının, yağışın kesilmesiyle pazar günü yüzde 67'ye düşeceği, pazartesi ise yeniden yüzde 89'a çıkacağı tahmin ediliyor.

Balıkesir'de de bugün en yüksek yüzde 70, cuma yüzde 85 olması beklenen nem oranı, yağışın kesilmesinin hemen ardından cumartesi yüzde 96'yı görecek. Pazar günü yüzde 88, pazartesi de yüzde 92 seviyeleri öngörülüyor.

Çanakkale'de ise yağışın beklendiği bugün havadaki ne oranı yüzde 94, cuma ise yüzde 96 olacak. İki günlük yağışın ardından cumartesi yüzde 86, pazar yüzde 90, pazartesi yüzde 86 nem oranları bekleniyor.

Yalova'da da 4 gün yağışlı hava hakim olacak. Bugün yüzde 91 ve cuma yüzde 94'ü bulacak nem oranı, cumartesi yüzde 77'ye düşecek. Nem oranları pazar yüzde 81, pazartesi yüzde 89'u yakalayacak.

Marmara'nın güneyinde, mevsim normallerinin üzerinde olsa da 26-34 derece aralığında seyreden hava sıcaklıkları, yüksek nem oranları yüzünden olduğundan daha sıcak hissediliyor ve bunaltıcı etki yaratıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber