Sınav davaları ivedilikle sonuçlanacak

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri süren torba kanuna eklenecek bir maddeyle idare mahkemelerinin sınavlarla ilgili itirazlara ilişkin iptal ya da yürütümeyi durdurma kararlarını 40 gün içinde vermeleri sağlanacak.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Haziran 2014 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sınav davaları ivedilikle sonuçlanacak

ŞEBNEM HOŞGÖR Ankara

Düzenlemeyi komisyonun önceki gün öğleden sonraki oturumuna katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı anlattı. Avcı geç açıklanan mahkeme kararlarının öğrencileri mağdur ettiği için düzenlemeyi getirdiklerini söyledi.

Konuya ilişkin Milliyet'in sorularını yanıtlayan Avcı "Amacımız şu; sınavlara itiraz edildiği takdirde aylar sonra karar verilmesin işlem yapılmadan yani çocuklar okullara yerleştirilmeden önce mahkeme kararını vermiş olsun ki yerleştirmeleri ona göre yapalım" dedi. Avcı, "Mahkemelere karar için ne kadar bir süre tanımayı düşünüyorsunuz" sorusunu da, "40 günü geçmezse... Haziran da oluyor genelde sınavlar. Ağustos başına kadar mahkeme karar verir herkes bilir biz de ona göre velileri öğrencileri tedirgin etmeden yargı kararlarını uygular yerine getiririz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber