14/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2006 07:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 15.00'te Uluslararası Dil Öğretimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Keskin ve 4. Uluslararası Türkçe Olimpiyatı Heyeti'ni kabul edecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- Anavatan Partisi Grup Toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.
- TBMM İçişleri Komisyonu toplantısı saat 14.00'te yapılacak.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı 11.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
- TBMM Plan Bütçe Komisyon toplantısı 11.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
- TBMM Sanayi Atıkları Araştırma Komisyonu toplantısı saat 14.00'te yapılacak.
- TBMM Zeytin ve Zeytinyağı Üreticilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplantısı saat 10.30'da gerçekleştirilecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Makedonya temaslarını tamamlayarak yurda dönmesi bekleniyor.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da saat 15.00'te, Irak Petrol Şirketi SOMO'nun yetkilileriyle biraraya gelecek.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da saat 10.00'da, Okullarda Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Paylaşım Toplantısı ve ödül törenine katılacak.
- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da saat 11.00'de, "İşçi ve İşveren Kesiminde Üreme Sağlığı Konusunda Farkındalık Yaratma Projesi" konulu toplantıya katılacak.
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, EPDK Başkanı Yusuf Günay ile birlikte saat 09.30'da, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun işbirliğinde "Petrol Piyasasında Sürdürülen Denetimlerin LPG sektörünü de kapsayacak şekilde genişletilmesine yönelik protokolü" imzalayacak.
- Arnavutluk İçişleri Bakanı Sokol Olldashi ve beraberindeki heyet, saat 10.05'te İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile biraraya gelecek, heyet, saat 14.45'te TADOC'U gezecek, saat 16.15'te Polis Akademisi'nde Arnavut öğrencilerle görüşecek.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, saat 10.30'da Sepetçiler Kasrı'nda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile biraraya gelecek. Bakan Pepe, saat 17.30'da da, CNR Kongre Merkezi'nde düzenlenen 1. Erguvan Çevre Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- ÖDP'liler, saat 20.00'de Taksim-Tünel arasında bir insan zinciri oluşturarak, birarada yaşamı savunacak.
- İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, saat 12.00'de İP İstanbul İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Ankara Barosu ve Uluslararası Politik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen "Siyaset-İdari Yargı Çatışmalarının Nedenleri ve Danıştay Saldırısı" konulu panel, saat 14.00'te başlayacak.
- Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen "Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi ve Ulusal Eylem Programı" konulu panel, saat 13.30'da başlayacak.
- Ankara Emniyet Müdürlüğü Fahri Trafik Müfettişleri, saat 14.00'te "Trafik Müfettişlerinin Çalışmaları ve Hizmetin Yürütülmesinde Çıkan Sorunlar" konulu bir panel düzenleyecek.
- Türk Kızılayı tarafından, Ankara'da saat 19.00'da resepsiyon verilecek.
- Bilkent Üniversitesi 2005-2006 dönemi mezunlarının diploma töreni, saat 10.30'da başlayacak.
- Kalecik Belediyesi tarafından yaptırılan Osman Arslan Parkı'nın açılışı, saat 11.00'de yapılacak.
- 6. Dünya Mülteciler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek basın toplantısı, Ankara'da saat 10.30'da başlayacak.
- TED Ankara Mezunları Derneği tarafından düzenlenen "Medya ve Hayata Dair" konulu konferans, saat 19.00'da başlayacak.
- Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, saat 10.30'da kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek.
- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri tarafından, Ankara'da saat 12.30'da basın açıklaması yapılacak.
- Memur-Der Genel Başkanı Ali Osman Türkmen, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Türk Haber-Sen üyeleri tarafından, Ankara'da saat 12.00'de basın açıklaması yapılacak.
- NATO Mukabele Kuvveti Daimi Mayın Karşıtı Tedbirleri Görev Grubu gemilerinin İstanbul Limanı ziyareti ile ilgili olarak, 16.00-17.00 saatleri arasında, TCG Hasanpaşa Gemisi'nde bir basın açıklaması yapılacak.
- Özel Uğur İlköğretim Okulu öğrencilerinin, felçli arkadaşları için düzenlediği kampanya neticesinde aldıkları akülü araba, saat 14.00'te, Omurilik Felçlileri Derneği'nde düzenlenecek bir törenle Mevlüt Tekcan adlı öğrenciye verilecek.
- Çeşitli kadın örgütleri, saat 12.00'de İstanbul Barosu önünde, Eren Keskin'e yönelik açıklamalar yapan İstanbul Barosu Kadın Hakları Komisyonu'nu protesto için bir basın açıklaması yapacak.
- "Gaziosmanpaşa Renkleniyor" konulu kampanya çerçevesinde, saat 19.00'da Şemsipaşa Mahallesi Sokollu Mehmet Paşa Caddesi'nin açılışı gerçekleşecek ve bir şenlik düzenlenecek.
- Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen Huzur Toplantısı, saat 14.00'te Belediye Kültür Merkezi'nde yapılacak.
- Cilt kırışıklıklarını önlemekte kullanılan Restorelite adlı cihazın tanıtımı, saat 11.00'de Ritz Carlton Otel'de düzenlenecek bir toplantıyla gerçekleşecek.
- Bazı demokratik kitle örgütleri, ABD'nin Türkiye'de konuşlandırmak istediği nükleer başlıklı silahlarla ilgili, saat 12.00'de, Taksim Tramvay Durağı önünde bir basın açıklaması yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
------------------------------
Boeing'in basın toplantısı
- Boeing Ticari Uçaklar'ın Avrupa'dan Sorumlu Satış Başkan Yardımcısı Marlin Dailey, şirketin 15 yıldan bu yana desteklediği Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'ne katılmak amacıyla Türkiye'ye geliyor. Marlin Dailey, Boeing'in festival sırasında düzenlediği ve artık gelenekselleşen basın buluşmasını, saat 09.30'da Four Seasons Hotel'de gerçekleştirecek. Buluşmaya, Marlin Dailey'in yanısıra Boeing'in Türkiye'den Sorumlu Satış Direktörü Aldo Basile de katılacak.

E-kolay-Skype basın toplantısı
- E-kolay-Skype'ın basın toplantısı, saat 13.30'da Çırağan Palace'da yapılacak.

Zeytindostu Derneği'nin tanıtım toplantısı
- Türk zeytin ve zeytinyağı sektörünün tüm bileşenlerini biraraya getirmeyi amaçlayan ve kurucuları arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı ile önde gelen zeytin-zeytinyağı üreticileri, sanayiciler, ihracatçılar, sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin yer aldığı Zeytindostu Derneği'nin tanıtım toplantısı, TİM Başkanı Oğuz Satıcı'nın katılımıyla saat 10.00'da Dış Ticaret Kompleksi'nde yapılacak.

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun basın toplantısı
- Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun, sermaye piyasalarının en kapsamlı modernizasyon projelerinden Merkezi Kaydi Sistem'e geçiş öyküsünü anlatacağı basın toplantısı, saat 18.00'de Esma Sultan Yalısı'nda yapılacak.

McDonald's İş Ortakları Günü
- McDonald's İş Ortakları Günü, 20 yıldır McDonald's la birlikte çalışan firmaların temsilcilerinin katılımıyla saat 08.30'da Feriye'de, Anadolu Endüstri Holding İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve McDonald's Türkiye Genel Müdürü Sadi Fansa'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Mynet-ICQ işbirliği
- Türkiye'nin ilk Türkçe içerikli portalı Mynet ile America Online LLC'e (AOL) ait efsane mesajlaşma servisi ICQ Türkiye'de işbirliğine giriyor. Mynet Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli ile AOL Vice President ve ICQ CEO'su Orey Gilliam'ın da katılacağı, Mynet ICQ'nun tanıtım toplantısı saat 10.00'da Point Hotel'de yapılacak.

KASAD'ın toplantısı
- Kağıt-Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği'nin (KASAD) toplantısı, saat 09.00'da Swissotel'de yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
-------------------------
Filistin'de gerginlik
- Filistin'de El Fetih yanlılarıyla Hamas taraftarları arasında gerginlik sürüyor.

İran'ın nükleer programı
- İran'ın nükleer programı kaynaklı krizin çözümü için çabalar sürüyor.

Türkiye'nin AB üyeliği
- AB'nin Türkiye ile fiili üyelik müzakerelerinin başlatılması yönünde karar almasının yankıları sürüyor.

Olmert'in Avrupa ziyareti
- İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve Başbakan Dominique de Villepin ile Paris'te biraraya gelecek.

2006 Dünya Kupası
- Almanya'daki 2006 Dünya Futbol Kupası, İspanya-Ukrayna, Tunus-Suudi Arabistan ve Almanya-Polonya karşılaşmalarıyla devam edecek.

Prodi'nin Almanya temasları
- İtalya Başbakanı Romano Prodi, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile biraraya gelecek.

SPOR GÜNDEMİ
-------------------------
- 2006 Dünya Kupası'nda H Grubu'nda İspanya-Ukrayna ve Tunus-Suudi Arabistan, A Grubu'nda ise Almanya-Polonya karşılaşmaları oynanacak.
- Beşiktaş, yeni transferi Burak Yılmaz ile saat 13.00'te BJK Nevzat Demir Tesisleri Basın Merkezi'nde sözleşme imzalayacak.
- 7-12 Temmuz tarihleri arasında Rusya'da yapılacak olan Boris Yeltsin Turnuvası'na hazırlanan A Milli Bayan Voleybol Takımı, İstanbul Sürmeli Hotel'de toplanacak.
- İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile işbirliği halinde başlattığı ve İstanbul Valiliği'nin destek verdiği Eğitimli Futbol Altyapı Projesi'nin tanıtım toplantısı ve ödül töreni, saat 11.00'de Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber