Türk Kızılayı ramazan yardımlarına hazır

Afet dönemlerinin dışında da hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alan Türk Kızılayı, ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2014 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Kızılayı ramazan yardımlarına hazır

DUYGU CAN - Afet dönemlerinin dışında da hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alan Türk Kızılayı, ramazan ayı boyunca da sosyal yardımlarını sürdürecek.

Türk Kızılayı, ortaya koyduğu modern ve örnek projelerle hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunuyor.

Ülke genelindeki 700'ü aşkın Türk Kızılayı şubesindeki çalışanlar, detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit ediyor.

Bağışlarıyla ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatan yardımseverler, Kurumsal Kaynak Yönetimi Programı (ERP) üzerinde yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edip bilgi alabiliyor.

-Ramazan gıda kolisi kampanyası

Türk Kızılayının ramazan ayındaki sosyal yardımlarında en önemli kalemlerinden birini gıda paketi oluşturuyor.

Birçok kuruluşla yürütülen işbirliği sonucu geçen yıl 8 bin 927 gıda kolisi ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Bu ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik gıda kolisi kampanyası devam edecek. Bu kapsamda Kipa, Real, Beğendik ve Migros mağazalarında Türk Kızılayı adına gıda paketleri satışa sunulacak.

-İnternet sitesinden gıda paketi bağışı

Türk Kızılayı resmi internet sitesinden de gıda paketi bağışları kabul edilecek.

Kipa, Real, Beğendik, Tansaş ve Migros mağazalarındaki "ramazan paketi alanları"ndan bağış paketi alan hayırsever, Türk Kızılayı standına yönlendirilecek. Bağışı alan Kızılay görevlisi, paketin üzerine Türk Kızılayı logosunu yapıştıracak ve bağış makbuzuyla müşteriden koliyi teslim alacak.

Ayrıca, Migros Sanal Market'ten satın alınan ramazan paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Müşteriler, bağışlayacakları ramazan paketi sayısı konusunda sınırlandırılmayacak. Bağışçılar, ramazan paketlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşması hakkında bilgilendirilecek.

-İhtiyaç sahiplerine "Kızılay Kart"

"Kızılay Kart" sayesinde, ihtiyaç sahipleri kendilerine sunulana değil, ihtiyaç duyduklarına ulaşabiliyor. Yardımseverlerin Türk Kızılayına emanet ettikleri nakdi bağışlar, Halkbank tarafından üretilen Kızılay kartlarına yükleniyor. Kızılay kartları, detaylı incelemenin ardından gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Yoksul vatandaşlar, kredi kartının kullanılabildiği tüm alanlarda, ihtiyaçlarını Kızılay Kart ile kolayca karşılayabiliyor.

İlk kez 2012'de uygulamaya konulan Kızılay Kart modeliyle belirlenen yardım tutarları, geçen yıl da lojistik operasyona gerek kalmadan ve zamandan tasarruf edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştı.

-Zekat ve adak kurban kesimi

Yıl boyunca süren adak kurban kesimi bu ramazan ayında da devam edecek. Yardımseverler, zekat ve adak bağışlarını Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Faaliyet kapsamında 2010'dan itibaren 4 milyon 145 bin 788 lira 90 kuruş karşılığı 8 bin 341 hisse adak kurban kesimi yapılarak aşevleri vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 2007'den itibaren yürütülen zekat kabul ve dağıtım faaliyetlerinde ise Türk Kızılayı şubelerince oluşturulan komisyon üyelerinin belirlediği 74 bin 287 ihtiyaç sahibine 14 milyon 900 bin 400 lira tutarında zekat ödemesi yapıldı.

-Aşevleri hizmet verecek

Türk Kızılayı, ülke genelinde faaliyet gösteren 12 aşeviyle ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ikramı ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edecek. Hijyenik ortamlarda, besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanan sıcak yemeklerden sadece ihtiyaç sahipleri yararlanacak.

Aşevlerine gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumdaki yaşlı ve hastaların yemekleri Türk Kızılayı tarafından özel sefer taslarında evlerine kadar götürülecek.

Akşehir, Edirne, Karamürsel, Diyarbakır, Konya, Silifke, İstanbul Yakuplu ve Kaynarca'daki aşevlerinde iftar verilecek. Van, Bingöl, Ağrı ve Ankara aşevlerinde rutin yemek dağıtımlarına devam edilecek. Bu kapsamda ramazan ayı boyunca 51 bin ihtiyaç sahibine ulaşılması amaçlanıyor.

-Kurban eti konserveleri dağıtımı

Yurt içi ve yurt dışındaki vekalet sahiplerinin kurbanlarından, İslami ve hijyenik şartlara uygun kesimleri gerçekleştirilerek üretilen et konserveleri, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Üretilen et konserveleri, bu yıl da ramazan ayı içerisinde Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu yıl şubeler aracılığıyla 306 bin 912 konservenin ihtiyaç sahiplerine dağıtımı gerçekleştirilecek.

-Bağış yolları

Türk Kızılayına ramazan ayında da destek vermek ve sofralarını gerçek ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen hayırseverlerin pek çok seçeneği bulunuyor.

Tüm GSM operatörlerinden 2868'e boş SMS atıp 5 liralık bağış yapılabilir. Bankalardaki Türk Kızılayı hesabı, "www.kizilay.org.tr" internet adresi, 168 ücretsiz çağrı hattı, 2868 numaralı Türk Kızılayı posta çeki veya şubeler aracılığıyla bağışta bulunulabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber