Sahte reçete vurgunu

Sahte reçetelerle SGK'yı yarım milyon lira dolandıran eczacı Aslıhan A. ile 3 çalışanı hakkında 22'şer yıla kadar hapis istendi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Haziran 2014 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Sahte reçete vurgunu

İstanbul Gürpınar'da kırtasiyede yaptırılan sahte doktor kaşeleriyle düzenlediği reçetelerle Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) yaklaşık yarım milyon TL dolandıran eczacı Aslıhan A. ve 3 çalışanı hakkında "resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından dava açıldı. İhbar üzerine harekete geçen SGK müfettişi Haldun Keskin, Gürpınar'daki bir eczanenin evrakları üzerinde detaylı inceleme yaptı. Müfettiş, ilk etapta eczane çalışanlarının ifadelerine başvurdu. Eczanede 4 yıl çalıştıktan sonra 2010'da işine son verilen P.U., Aslıhan A.'nın boş reçetelerin fotokopilerini çekerek sahte reçete düzenlediğini, bunu yaparken kırtasiyede bastırılan Dr. Fatih Ö.K. ve Dr. Songül G.'ye ait sahte kaşeleri kullandığını söyleyerek, "Reçetelerin arkasındaki imzaları ben ve diğer eczane çalışanları atıyorduk. Bazen kendisi de atıyordu" dedi.

MÜŞTERİLERE TEK TEK SORULDU

Müfettiş, eczaneden alışveriş yapan 300'den fazla sigortalının ifadesine de başvurdu ve kendileri adına düzenlenen reçeteleri gösterdi. Müşterilerin tümü de reçetelere ekleme yapıldığını bildirdi. Ayrıca bazı sigortalılar, reçetelerinde hiç kullanmadıkları ilaçların olduğunu, bazıları da imzalarının taklit edildiğini söyledi. Görüşülen 31 doktor da sahtecilik ve dolandırıcılığı doğruladı. SGK, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde şüpheliler Aslıhan A. ve 3 eczane çalışanı hakkında "resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık"tan dava açıldı. SGK'yı 417 bin 341 TL dolandırdığı belirlenen her bir sanık için 22 yıla kadar hapis istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber