MEB'in, il dışı nakilde unuttuğu açıklamalar

MEB’in İl Dışı Yer Değiştirmede unuttuğu açıklamalar

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Haziran 2014 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'in, il dışı nakilde unuttuğu açıklamalar

2013 yılı yer değiştirmelerinde yaptığımız hatırlatma ve uyarı üzerine bakanlık aşağıdaki açıklamayı yayımlamıştı.

"Her ikisi de öğretmen olan eşlerden iller arası yer değiştirmede birisi atanıp, diğeri atanamayanlardan ataması yapılan öğretmenin isteği doğrultusunda ilişiği kesilmeyebilir. Bu öğretmen, eşinin özür durumunda yer değiştirmesi yapılamaması durumunda atamasının iptalini talep edebilecektir."

Aynı durum bu yıl da devam etmektedir. Bu nedenle Bakanlığın;

1- İptal durumu,

2- Eşlerin durumu,

3- Yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin ilişikleri her ne kadar da 30 Haziran 2014 itibariyle kesileceği açıklanmışsa da bu sürecin başlangıç ve bitiş durumları açıklığa kavuşturulmalıdır. Örneğin Eylül ayına kadar kesmeleri gibi...

Bilindiği üzere, MEB izin yönergesinde öğretmenler yaz tatilinde izinli sayılmaktadırlar. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun yer değiştirmelerle ilgili 62. maddesine göre tebligattan sonra 15 gün içinde başlama durumu var. Ancak bu süre izinli olan memurlar için "izin bitiminden itibaren başlar" denilmektedir. Ayrıca geçen yıl bakanlığın yayımladığı duyuruda da bu durumdaki kişilerin ilişik kesme işlemlerini bekletebileceklerine değinilmiştir. Bunlardan dolayı Bakanlığın konuyla ilgili duyuru yapıp adayları rahatlatması gerekmektedir. Ramazan ayının da başladığı bu günlerde insanlar plan yapamaz duruma gelmemelidir...

MEB, İSTEYENERİN İL DIŞI YER DEĞİŞTİRMELERİNİ İPTAL EDİP, YENİ ATAMA YAPSIN

İl dışı yer değiştirme sonuçları açıklandıktan sonra bir çok öğretmenin iptal talebinde bulunduğuna geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da şahit oluyoruz.

Geçen yıl bu taleplere MEB olumlu cevap vermişti. Aynı şekilde bu yıl da olumlu cevap vermesini bekliyoruz. İptal sonucunda MEB'in yada devletin bir kaybı söz konusu değil.

Öğretmenlerimiz her ne kadar da isteyerek talepte bulundularsa da ailevi durum, taşınma, eşten ayrı ya da uzak kalma gibi nedenlere iptal talebinde bulunmak istiyorlar.

Bu noktada bizim önerimiz;

1- MEB atama iptal taleplerini karşılasın.

2- İptal nedeniyle boş kalacak kurumlara başvurulardan yeniden atama yapsın.

Böylece atama bekleyip puan nedeniyle ataması gerçekleşmeyen öğretmenlerin istekleri de bir nebze karşılanmış olur.

Bu noktada (bu atamalarda) eş özrü oluşan öğretmenlere öncelik vermek dahi mümkün.

Yani tabir caizse bir taşla iki kuş...

Bu durumda bakanlığın bürokrasiyi azaltmak için MEBBİS üzerinde bir modül eklenir ve iptal başvurusu öğretmenin şifresini kullanarak gerçekleştirmesi sağlanabilir.

Maksut BALMUK
Öğretmen


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber