Bankaya bilgi veren okul suç işliyor

Haber Giriş : 15 Haziran 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş Sendikası'nın banka borçlarını ödeyeyemediği için hakkında icra takibi başlatılan kişilerin adres tespiti için okullara yazı gönderildiği yönündeki uyarısı üzerine, bunu yapan okulun suç işlemiş olacağını söyledi.

"Okullarda Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Paylaşım Toplantısı"na katılan Çelik, 2004 yılında bir genelge yayımladığını hatırlattı. Çelik, şunları söyledi: "Bu genelge Araştırma Planlama Koordinasyonu Başkanlığı'nın haberi olmadan, yani Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatının haberi olmadan hiçbir okulumuzun öğrenci listelerinin veya o okulun öğrencilerin velilerinin listelerinin hiç kimseye verilmemesiyle ilgili. Dolayısıyla herhangi bir okulumuz, il veya ilçe milli eğitim müdürlüğümüz, okullardaki öğrencilerin kimlik bilgilerini, adreslerini, anne-babalarıyla ilgili bilgilerini bir şekilde eğer şu veya bu kuruluşa gönderiyorsa suç işliyor demektir."

TESPİT EDER İŞLEM YAPARIZ: Zaman zaman Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bilgiler istendiğini belirten Celik, sözlerine şöyle devam etti: "Şu çalışmada, bu araştırmada kullanılmak üzere, bazı istatistik çalışması ve eğitim araştırması yapan kuruluşlar, kurumlar bizden bu bilgileri isterler. Biz bunu değerlendiririz ve veririz. Eğer birileri işini yapacaksa öğrencilerimiz üzerinden bunu yapmasın. Dediğim gibi okullar da bunu veriyorlarsa kesinlikle suç işliyorlar. Okullardan alınmışsa, bunu tespit ederiz ve işlem yaparız."

DOĞRU ADRES MUHTARLIKLAR: Eğitim-İş Sendikası Başkanı Yüksel Adıbelli, velilerden gelen şikayetler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'na bir yazı gönderdiklerini belirtirken, "Bu tür uygulamalardan vazgeçilmeli. Adres tespitinin Yerel Yönetimler Yasası çerçevesinde muhtarlıklar kanalıyla yapılması daha uygun olacaktır, okullar ve çocuklar bu işe alet edilmemeli" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber