Emniyet müdüründen meslektaş jurnali

Haber Giriş : 15 Haziran 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir ile Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz arasındaki çekişme, Gaziantep'teki yerel basına yansıdı.

Yerel Sabah Gazetesi, Yılmaz'ın İzmir'de görev yaparken kaçak CD satılan işyerine polis baskını sırasında üst katta işyeri sahibiyle tavla oynadığını yazınca, taraflar mahkemelik oldu. Gazetenin köşe yazarı Nurgül Balcıoğlu, tavla haberiyle ilgili belgeleri kendisine Aydemir'in gönderdiğini iddia etti.

İKİ emniyet müdürünü karşı karşıya getiren olaylar zinciri şöyle gelişti: 6 yıl önce Gaziantep'te Emniyet Müdür Yardımcılığı yapan Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Ali Yılmaz 8 ay önce Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne atandığında iddiaya göre, önceden tanıdığı yerel Sabah Gazetesi'nin sahibi ve yazarı Nurgül Balcıoğlu'nu arayıp "Gaziantep gibi bir kentin emniyet müdürlüğüne atanan şahsın kim olduğunu biliyor musunuz" dedi. Ardından da şunları ekledi:

TAVLA OYNAMA İDDİASI

"Bu adam İzmir'de emniyet müdür yardımcısı iken, ekipler kaçak CD ve kaset satan bir işyerine baskın düzenliyor. İşin ilginç yanı, polis kaçakçılık yapılan işyerine baskın düzenlediği sırada Ali Yılmaz, üst katta kaçakçı işyeri sahibi ile tavla oynuyor. Bu konuyla ilgili haberler ulusal gazetelerin İzmir baskılarında yer aldı."

GAZETECİYE DAVA

Nurgül Balcıoğlu'nun talebi üzerine Adem Aydemir, isimsiz bir zarfla bu haber kupürlerini Gaziantep'e gönderdi. Belgeleri alan Balcıoğlu, "İşte yeni emniyet müdürümüz" başlığıyla gazetesinde bir köşe yazısı yazdı. Bu yazı üzerine Ali Yılmaz, gazete aleyhine 10 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Tazminat davası yerel mahkemede sürerken, geçen hafta bir düğün için Gaziantep'e gelen Adem Aydemir, Ali Yılmaz ile birlikte bazı yerel gazeteleri ziyaret etti. Aydemir, ziyaret sırasında, daha önce iddiaya göre "Bu kente layık bir emniyet müdürü değil" dediği Ali Yılmaz için, bu kez "Ali Bey iyi bir emniyet müdürüdür. Kendisine sahip çıkın" açıklamasında bulundu.

APTAL YERİNE KOYMA

Yerel gazetelerde yayınlanan haberi gören Nurgül Balcıoğlu ise haber kaynağını açıklama kararı verdiğini belirttiği bir yazı yazdı. Balcıoğlu yazısında şöyle dedi:

"Gazeteci haber kaynağını açıklamak zorunda değildir. Ama, ben ilk kez açıklayacağım. Açıklayacağım ki bazı adamlar kendilerini akıllı görüp karşısındakileri aptal yerine koymasın. Açıklayacağım ki aynı göreve ben atanmıyorum diye hasedinden meslektaşı hakkında ihbarda bulunup, ardından da onun koluna girip, götürdüğü komşu ziyaretlerinde övme yüzsüzlüğünü sergilemesin. Meslektaşını 'Değerli Dostlarım' dediği gazeteye jurnalliyor, ardından meslektaşının koluna girip 'Kendisi çok değerli bir emniyet müdürüdür' diye komşu gezmesine çıkabiliyor. Zavallı Ali Yılmaz da her şeyden habersiz, meslektaşının bu iki yüzlü davranışını farkında olmadan yutuyor. Ama ben yutmak istemiyorum. Yutmadığımı da bizzat buradan yazıyorum ki bundan sonraki emniyet müdürleri kararnamesini hazırlayacak olan yetkililer, bu ülkede hem meslektaşlarını ihbar edip hem koluna girip gezecek kadar sahtekar ve iki yüzlü olabilen emniyet müdürlerini hak ettikleri yere gönderebilsinler."

ARKADA FİLM ÇEVİRMİŞLER

Soruları yanıtlayan Ali Yılmaz, yazıdan sonra Adem Aydemir'i aramadığını, Aydemir'den "Ben belge göndermedim" telefonu da almadığını vurgulayarak "Yazıya göre adam buraya gelmek istiyormuş. Buraya gelip bana 'Sen bir tanesin' deyip arkamızdan filmler çeviriyormuş. Demek ki hakkımızdaki asılsız ihbarları dışarıdan değil, içeriden birileri servis yapmış" dedi. Adem Aydemir ise herhangi bir açıklama yapmak istemedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber