Başesgioğlu: Yolsuzlukları yakalayacak alt yapıya sahibiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2006 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, aradan 10 yıl da geçse yolsuzlukları yakalayacak teknik alt yapıya ve donanıma sahip olduklarını bildirdi.

Bakan Murat Başesgioğlu, bakanlıkta düzenlenen logo tasarımlarıyla ilgili basın toplantısına gelişinde gazetecilerin, SSK'daki operasyona ilişkin sorularını yanıtladı.

Başesgioğlu, bir soru üzerine, SSK'daki organizasyonun kurum müfettişleri ve emniyet yetkililerinin çalışmaları sonucunda tespit edildiğini belirterek, daha sonra soruşturmanın bir arada yürütülmeye başlandığını ifade etti.

Operasyondaki kişi ve il sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Başesgioğlu, "Kurumun geriye dönük uğradığı zararlar son kuruşuna kadar tahsil edilecektir. Ayrıca, cezai yaptırımlar konusunda da mevcut yasalarımıza göre karşılığı ne ise cezalar uygulanacaktır" diye konuştu. Başesgioğlu, yolsuzluğa karışan kişilerin hayatta olmaması durumunda SSK'nın zararlarının aile fertlerinden dahi alınabileceğini ifade etti.

Başesgioğlu, Şanlıurfa'da bir köyün tamamen sahte olarak emekli edildiğine yönelik iddialar bulunduğunun hatırlatılması üzerine, gerek Şanlıurfa'ya, gerekse başka illere ilişkin iddiaların söz konusu olduğunu belirtti.

Bakan Başesgioğlu, sahte evraklardan faydalanan kişilerin durumunun ne olacağının sorulması üzerine de, "sahte organizasyon içerisinde yer alıp, kendilerine belge alanların, sağlık karnesi alanların, sigortalılık belgesi alanların, belgelerinin hepsi iptal edilecek. Kazanılmış bir hak söz konusu değil" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber