52 kilometre kaçak boru hattı çekmişler!

TÜRKİYE’NİN Suriye sınırındaki Hatay-Narlıca’da üç günde 52 kilometre uzunluğunda petrol kaçakçılığı için kullanılan boru ele geçirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Temmuz 2014 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
52 kilometre kaçak boru hattı çekmişler!

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 30 Haziran'da Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığı maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen, 12 farklı noktada 15 bin 400 metre uzunluğunda 11 adet boru hattı, 60 litrelik 50 adet bidon toplamda 3 bin litre akaryakıt ve iki adet sal tespit edildi. 2 Temmuz'da yine Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı sorumluluk sahalarında, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığı için sekiz farklı noktada 5 bin metre uzunluğunda sekiz adet boru hattı ve 13 adet sal yakalandı. Aynı bölgede 1 Temmuz'da ise 35 farklı noktada 32 bin 220 metre uzunluğunda 37 adet boru hattı ve 5 adet salele geçirildi. Bulunan boru hatları ve salların, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

YOĞUN KAÇAKÇILIK NOKTASI

Ele geçiliren bölgede bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hacıpaşa, Ziyaret, Kıyıgören hudut karakolları sorumluluk sahalarının, Suriye'den Türkiye'ye yönelik kaçakçılık girişimlerinin en yoğun yaşandığı nokta olduğu bildirildi. Suriye'deki iç karışıklıklardan bu yana kaçakçılara en çok müdahalede eden bu karakollara sık sık Suriye tarafından taciz ateşi açıldığı öğrenildi. Karakolların personel sayıları artırıldı ve zırhlı araçlarla desteklendi. En son 18 Mayıs'ta Hacıpaşa hudut karakoluna Suriye sınırının diğer tarafından uçaksavarlı saldırı yapıldığı, Saldırıya hudut birliklerin de sert karşılık verince çatışma gece yarısına kadar sürdüğü açıklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber