Yüksek Hızlı Tren kaza yaptı

İstanbul-Eskişehir arası yapımı devam eden ve kısa süre içinde kullanıma açılacak olan Yüksek Hızlı Tren, (YHT) test sürüşü yaptığı sırada Dilovası'nda kaza yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2014 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksek Hızlı Tren kaza yaptı

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi kapsamında Köseköy-Gebze kesimindeki hatta deneme sürüşü yapan "Piri Reis" treni, ray bakım makinesine arkadan çarptı.

Dilovası Diliskele Tüneli mevkisinde deneme sürüşü yapan ve üzerinde "test treni" yazan Piri Reis adlı tren, henüz belirlenemeyen bir nedenle ray bakım makinesine arkadan çarptı. Kazada, tren ve bakım makinesinde hasar oluştu. Olay yerine gelen polis ve demiryolları ekipleri, bölgede güvenlik önlemi aldı. Ekipler, iş makineleriyle hasar gören vagon ve ray bakım aracını kaldırmak için çalışma başlattı.

Daha önce 5 Temmuz'da açılacağı belirtilen YHT'nin son yapılan açıklamaya göre 11 Temmuz'da seferlere başlayacağı söylenmişti.

Hasar gören vagon ve ray taşlama aracı kaza yerinden kaldırıldı

Köseköy-Gebze kesimindeki hatta, deneme sürüşü sırasında meydana gelen kazada hasar gören vagon ile ray taşlama aracı olay yerinden kaldırıldı.

"Piri Reis" treninin deneme sürüşü sırasında Dilovası Diliskele Tüneli mevkisinde çarptığı ray taşlama aracı ile kazada hasar gören vagon, Demiryolları ekiplerince, vinç yardımıyla kaldırıldı. Hatta temizlik çalışması yapıldı.

Konuyla ilgili TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kazanın yüksek hızlı tren hattında değil konvansiyonel hatta meydana geldiği, Piri Reis treninin devrilmediği bildirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber