BTK'dan tüketici şikayet sistemi zorunluluğu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu: - "İşletmeciler, internet sitelerinin ana sayfasında 'tüketici şikayetleri' başlığı altında tüketicilerinin şikayetlerini kolayca ve ücretsiz olarak iletebileceği ve işletmeci tarafından verilen cevapları görebileceği bir bölüm oluşturmuştur"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2014 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BTK'dan tüketici şikayet sistemi zorunluluğu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), işletmecilerin internet sayfalarında "tüketici şikayetleri" başlığı altında tüketicilerinin şikayetlerini kolayca ve ücretsiz iletebileceği ve işletmeci tarafından verilen cevapları görebileceği bir bölüm oluşturulduğunu ve sistemin hizmet vermeye başladığını bildirdi.

BTK'nın internet sitesindeki açıklamada, tüketici şikayetlerinin şeffaf, hızlı, kolay ve etkin bir şekilde çözülebilmesi için tüketici şikayetlerinin internet ortamında yapılabilmesi/iletilebilmesi ve cevaplanabilmesi amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu kararıyla işletmecilere yükümlülük getirildiği belirtildi.

Bu kapsamda işletmecilerin kuracakları sistemlerin, altyapı ve uygulama çalışmalarının tamamlanmasını takiben 1 Nisan-30 Haziran 2014 arasında test edildiği ifade edilen açıklamada, 1 Temmuz 2014 itibariyle fiili olarak hizmet vermeye başladığı kaydedildi.

Sistemle işletmecilerin, internet sitelerinin ana sayfasında "tüketici şikayetleri" başlığı altında tüketicilerinin şikayetlerini kolayca ve ücretsiz iletebileceği ve işletmeci tarafından verilen cevapları görebileceği bir bölüm oluşturduğu bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede söz konusu Kurul kararı ile belirlenen usul ve esasların amacı; tüketici şikayetlerinin işletmecilere yapılabilmesi ve işletmeciler tarafından 10 iş günü içinde tüketicinin şikayetini cevaplandırılmasının sağlanmasıdır. Ayrıca aynı konuda aynı tüketici tarafından yapılan ikinci şikayetin, yapılan entegrasyon ile Kurumumuz sistemlerine gelmesi (iki yüz binin üzerinde abonesi bulunan işletmeciler için geçerli olmak üzere) ve bu bağlamda Kurumumuz tarafından tüketici şikayetlerinin ve sektörde mevcut aksaklıkların gözlemlenebilmesi amaçlanmaktadır.

Yine usul ve esaslar ile işletmecilere, tüketici şikayetlerinin çözümü ve önlenmesi amacıyla sundukları hizmetlere ilişkin gerekli tedbirleri alma, şikayetler sonucu oluşan mağduriyetleri giderme ve benzer durumda olan ancak şikayetçi olmayan abonelerin de mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda gerekli önlemleri alma zorunluluğu getirilmiştir. Söz konusu düzenlemenin olası tüketici mağduriyetlerinin engellenmesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber