Adayların seçim bildirgeleri hazır

Erdoğan ve İhsanoğlu'nun seçim bildirgeleri hazır!

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 10 Temmuz 2014 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adayların seçim bildirgeleri hazır

Şerife GÜZEL

İhsanoğlu bugün seçim manifestosunu açıklayacak

CHP, MHP, DP, DSP ve BTP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim manifestosunu bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak. Yurt gezilerine bir günlük ara veren İhsanoğlu, dün danışmanlarıyla birlikte manifestosunda son değişiklikleri yaptı.

'ÇATI ADAY DEMEYİN'

İhsanoğlu'nun manifestosunda, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı" sloganının ön plana çıkacağı ve seçilmesi halinde toplumda ayrımcılık gözetmeden tüm kesimleri kucaklayacağı vurgusu yer alacak. İhsanoğlu, önceki akşam "Bana 'Çatı aday' demeyin. 'CHP ile MHP'nin ortak adayı' da demeyin. Ben Türkiye'nin adayıyım" ifadesini kullanarak manifestosuna yönelik ilk sinyali verdi.

İhsanoğlu, "hukuk devleti" esaslarına dikkat çekecek, bu çerçevede Anayasa'ya bağlı kalacağını vurgulayacak. Manifestoda, mevcut Anayasa uyarınca göreve seçilen bir Cumhurbaşkanı'nın yetki ve görevlerinin de bu Anayasa çerçevesinde olması gerektiği belirtilecek. Kuvvetler ayrılığı vurgusu ön plana çıkarılacak, "yarı başkanlık modeli"ne karşı duruş sergilenecek.

'AKILCI VE TARAFSIZ'

Erdoğan'ın "Taraflı olacağım" açıklamasına karşılık, İhsanoğlu "Tarafsız olacağım" vurgusunu pekiştirecek. İhsanoğlu, dün Twitter'dan yaptığı açıklamada da Gazze'de masum sivillere karşı yapılan saldırıları kınadığını ifade ederken, "Kendini Müslüman olarak tanımlayan her toplumun akılcı ve tarafsız bir siyasete ihtiyacı vardır" dedi.

İhsanoğlu'nun manifestosunda "laiklik" vurgusu da yer alacak. Manifestoda herkesin inancını özgürce yaşayabilmesi ve farklı inançlara saygı gösterilmesi esası bulunacak.

Yarın Erdoğan salı Demirtaş

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, "Vizyon Belgesi" adını verdiği seçim bildirgesini yarın açıklayacak. HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş da "İsmi vizyon belgesi olmayan bir bildirgemiz olacak. 15 Temmuz'da açıklayacağız" dedi. İhsanoğlu gibi Erdoğan ile Demirtaş da seçim bildirgelerini İstanbul'da açıklayacak.

Manifesto nedir?

"MANIFESTO" toplumsal bir harekete ilişkin oluşumun duyurulması anlamına geliyor. Marks ile Engels'in Komünist Manifestosu ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturan Amasya Genelgesi, tarihin en ünlü manifestoları arasında yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber