Öğrenci başına 3 öğretim üyesi

Geçen yıl sadece bir öğrencinin tercih etmesiyle gündeme gelen, 35 öğretim üyesinin bulunduğu SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'nde, YÖK'ün belirlediği 11 kişilik kontenjanın dolması halinde öğrenci başına 3 öğretim üyesi düşecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2014 15:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrenci başına 3 öğretim üyesi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) verdiği 11 kişilik kontenjanı doldurmak için öğrencilerin ilgisini çekmeye çalışıyor.

SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'deki göl ve denizlerin, su ürünleri yetiştirme ve avlama açısından büyük bir potansiyel oluşturduğunu belirtti.

Su ürünlerindeki zenginliklerin kalkınmaya dönüşmesinin, kaynakların doğru kullanılması, işletilmesi ve korunmasına bağlı olduğunu ifade eden Çetinkaya, bunun su ürünleri konusunda eğitim almış mühendislerce gerçekleştirileceğini kaydetti.

Bu kapsamda 30 yıl önce kurulan Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'nin, binlerce su ürünleri mühendisini sektöre kazandırdığına dikkati çeken Çetinkaya, mühendislerin aynı zamanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesindeki birimlerde de görev alabileceklerini vurguladı.

- Mezunlar, büyük oranda istihdam ediliyor

Fakülteden mezun olan öğrencilerin büyük kısmının istihdam sorunu yaşamadığına değinen Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Özel balık üretim ve işleme tesislerinde, diğer su ürünleri fakülteleri öğrencileri arasından en çok Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri tercih ediliyor. Fakülte mezunlarımız büyük oranda istihdam ediliyor."

Fakültenin 30 yılı aşkın geçmişiyle yatırımcı kuruluşlara kalifiye eleman gönderen bir eğitim kuruluşu olduğuna işaret eden Çetinkaya, "Bu yıl YÖK'ün aldığı kararla fakültemize 11 öğrenci alınacaktır. Bu, su ürünlerini seven ve araştıran gençlerimiz için muazzam bir fırsattır. 11 öğrenci 35 öğretim görevlisinin bulunduğu bir fakültede okuyacaktır" dedi.

Fakülte, geçen yıl sadece bir öğrenci tarafından tercih edilmesiyle gündeme gelmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber