Erdoğan: Kılıçdaroğlu SGK'yı dolandırdı

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat mitiniginde seçim sonuçlarına ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2014 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Kılıçdaroğlu SGK'yı dolandırdı

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin Köşk seçimini kaybettikten sonra, genel başkanlıklarını da kaybedeceklerini söyledi.

ALLAH'IN İZNİYLE YENİLECEKLER

Erdoğan'ın seçim sonucuna dair yaptığı açıklaması şöyle:

"10 Ağustos'ta çıkacak sonuç, bu Kılıçdaroğlu'nun, bu Bahçeli'nin geleceğini tayin edecek. Söylüyorum: Allah'ın izniyle bir kez daha yenilecekler. Bu sefer seçimi değil, izzetlerini yitirecekler. İnşallah bu beceriksiz idareciler artık o koltuklarında da oturamayacaklar."

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimi kampanyası kapsamında Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslendi.

KILIÇDAROĞLU'NU KENDİ SÖZLERİYLE VURDU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, kimlerin cumhurbaşkanı adayı kimler olamayacağına ilişkin değerlendirmelerini ve "Yalan söyleyenden cumhurbaşkanı adayı olmaz" sözlerini anımsatan, Erdoğan, şunları söyledi:

"Zaten yalan söylediğin için başbakan dahi olamıyorsun, geldiğinden beri oyların hep düşüyor. 'Ahlaki değerleri yüksek olmayan kimseden cumhurbaşkanı adayı olmaz' dedi, 'Dünyada saygınlığı olmayan birisi cumhurbaşkanı adayı olamaz' dedi, 'Geçmişi şaibeli olan cumhurbaşkanı adayı olamaz' dedi. Daha sonra birçok şey saydı. Sonra da dediklerinin arkasında durdu.

KILIÇDAROĞLU SGK'YI DOLANDIRDI

Gerçekten de cumhurbaşkanı adayı olmadı. Doğru söylüyor: Yalancıdan cumhurbaşkanı adayı olmaz, nitekim kendisi olmadı. Doğru söylüyor: Geçmişi şaibeli olandan cumhurbaşkanı adayı olmaz, nitekim SSK'nın genel müdürüyken sosyal Sigortalar Kurumunu nasıl dolandırdığı, nasıl berbat ettiği, kuyruklarda benim vatandaşımı nasıl inim inim inlettiği bilinen bir gerçek. Sosyal Sigortalar Kurumunun hastanelerinde, kuyruklarda az mı bekledik. İlaçları alabiliyor muyduk?

CHP'DE YALAN SÖYLEMEYEN ADAM YOK MU?

Hastanede sıralarda sefalet içinde değil miydik? Bu çıkmış bunları anlatıyor. Kendisi olmadığı gibi şimdi Bahçeli'yi de cumhurbaşkanı adayı yapmak istedi o da olmadı. Buradan soruyorum, kardeşlerim, yahu diyorum: 'Ey CHP, siz CHP'nin içinde bir tane yalan söylemeyen adam bulamadınız mı ya! Ey bahçeli sizin içinizde bir tane yalan söylemeyen adam yok muydu, niye onlardan bir tanesini aday yapmadınız? CHP içinde geçmişi şaibeli olmayan bir tek aday bulamadınız mı? Dünyada saygınlığı olan bir tek kişi bulamadınız mı?"

PENSİLVANYA ADAYINA OY VERMEYİN

10 Ağustos'ta çıkacak sonucun, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin geleceğini tayin edeceğini belirten Erdoğan şöyle devam etti:

Söylüyorum: Allah'ın izniyle bir kez daha yenilecekler. Bu sefer seçimi değil, izzetlerini yitirecekler. İnşallah bu beceriksiz idareciler artık o koltuklarında da oturamayacaklar. Onun için ben özellikle Yozgat'ta MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum: Yozgat'ta Pensilvanya adayına oy vermeyin. Yozgat'ta iradesi esir alınmış, Bahçeli'nin anlayışına artık destek vermeyin. Bahçeli yönetimi öyle bir ders istiyor ki yaptıkları hatayı anlasınlar. Ben inanıyorum ki Yozgat'ta CHP'ye gönül veren kardeşim de MHP'ye gönül veren kardeşim de, diğer partilere, Saadet Partisine, Büyük Birlik Partisine gönül vermiş kardeşlerim de Allah'ın izniyle bizi tercih edecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber