Davutoğlu: Asıl mesele boyun eğmeyişimiz

Star yazarı Ahmet Taşgetiren, Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla Özbekistan ziyaretinde yaptığı konuşmaları köşesine taşıdı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Temmuz 2014 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Asıl mesele boyun eğmeyişimiz

Star yazarı Ahmet Taşgetiren, Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla Özbekistan ziyaretinde yaptığı konuşmaları köşesine taşıyan bir yazı kaleme aldı.

İşte Davutoğlu'nun çarpıcı açıklamaları

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun refakatinde, iftar vaktinde Ankara'dan yola çıktık. Davutoğlu ile sohbet ederek sahur vaktinde Taşkent'e indik.

Bölgedeki gelişmelerin nasıl bir akışa tekabül ettiğine dair Davutoğlu'nun tesbiti:

"Bölgede üç vizyon, gelecek tasarımı var. Birisi, Türkiye'nin öncülüğünü yaptığı Arap Baharı. Demokratikleşme ve istikrar çizgisi. Bir diğeri, bu değişimi kontrol etmek ve yeni bir yapıyla statükoyu devam ettirmek. Ve üçüncüsü, mezhep temelli ayrışmalarla bölgede güç tesis etmek."

KUŞKUMUZ YOK

Belli ki Türkiye'de en çok tartışılan konulardan birisi, ana ekseninde Davutoğlu'nun bulunduğu dış politika. Türk dış politikasının uluslar arası camiada da en dikkat çekici alan olduğunda kuşku yok. Bakan'ın çok güçlü bir "Dış politika savunması" var. "Türkiye'nin alanını genişletiyoruz" diyor. "Dünyanın her yerinde olmaya çalışıyoruz." diyor."Maceracı denen şey aslında son derece rasyonel nitelik taşıyor. "

ÜÇ ADIMDAN SONRA TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEDİLER

Davutoğlu, dışardan Türkiye'ye bakışta üç çizgiye işaret ediyor.

Bir: Önce ilginç buldular Türkiye'nin hamlelerini. Irak'ta Sünniler'i sisteme dahil etmek, Ermenistan'la ilişkileri geliştirmek, buna bakınca bunları noktasal hareketler olarak gördüler, eski Türkiye devam eder, diye düşündüler, tehdit gibi görmediler.

İki: Sonra birileri "Bu Türkler güç biriktirmeye başladı, bu bizim işimize yarayabilir, bizi güçlendirir" diye baktı.

Üç: Ve birileri "Türkler kendi namı hesabına güç topluyor, kendi oyununu oynuyor, eğilip bükülmüyor" dediler.

Davutoğlu'na göre Türkiye'nin önünü kesme hesapları bundan sonra başlıyor. Ama bu işlerin sancılı olacağını söylüyor "Zihniyet dönüşümü pratiğe intikal ederken bunlar olur" diyor.

YILLARDIR TEK İSTEDİKLERİ BİR İTİRAF, PİŞMANLIK

Davutoğlu, Türkiye'nin durdurulması gibi bir hesabın altını çiziyor ve bu noktada Başbakan'ın ve kendisinin hedefe konulduğunu belirtiyor, "Mesele bizim boyun eğmeyişimiz, bizim zihniyetimiz, diyor. Dört yıldır sayın Başbakan'ın ve benim ağzımdan bir cümleyi duymak istediler: Biz hata yaptık."

TÜRKİYE'Yİ TÜRBÜLANSA DOKMAK İSTEDİLER

Ve iç siyaset: "7 Şubat'ta olay bizim için bitti. Devletin her kurumunu ele geçirmek istediler. MİT'i kontrol edememek, asıl problem o. 31 Aralık'a kadar Hükümeti düşürmek istediler. 30 Mart'ta yıkmak istediler. Başbakan'ın dirayeti bunlara mani oldu. Şu anda da Ak Parti'yi türbülansa sokmak istiyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber