Erdoğan: Kimsenin tereddüdü olmasın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Sepetçi Kasrı'ndaki programında konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2014 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Kimsenin tereddüdü olmasın

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

-Son zamanlarda bonzai adlı uyuşturucunun yol açtığı sıkıntıları yakından takip ediyorum. Kimsenin tereddüdü olmasın. Tüm zararlı maddelerle olduğu gibi uyuşturucuyla da etkin mücadelemizi sürdürüeceğiz. Toplumumuzu, geleceğimizi doğrudan etkileyen bu tehditlere en küçük taviz vermeyeceğiz.

-Çocuklarımızın gençlerimizin sağlığını önemsiyorum. Mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz. Ben insanlarımızın sağlığını önemsiyorum. Gelecek neslilerin çok daha temiz bir atmosferde yaşaması için mücadelemden taviz vermeyeceğim.

-Türkiye doğu ile batı trafiğinin en önemli güzergahlarından birinde yer alıyor. Ülkemizde yaklanan uyşturucu miktarı çok fazla. Uyuşturucunun yol açtığı sıkıntıları yakından takip ediyorum. Çıkardığımız son yarı yasasında çok ciddi yaptırımlar var. Herkes bedelini ödeyecek. Bu illet Türkiye'yi de yavaş yaval etkisi altına almaya başladı.

-Biz bir elinde bilgisayar bir elinde kitap olan bir gençlik istiyoruz. Böyle bir gençlik madde bağımlısı olmaz.

-Madden olduğu kadar manen de güçlü bir gençlik yetiştirelim. Ülkemizde maalesef maneviyat denince akıllarına iritcadan başka bir şey gelmeycen bir kesim var. Değişim zor ve sabır isteyen bir süreç. Türkiye bu değişimi çok büyük ölçüde gerçekleştirdi.

-Göz göre göre yaklaşan tehliye karşı biz üzerimize düşeni yapacağız.

-10 Ağustos'ta bildiğiniz gibi cumhurbaşkanı cumhurun kendisi tarafından seçilecek. Cumhurbaşkanlığına farklı bir pencereden bakıyorum. Zayıf bir cumhurbaşkanı profilinin ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamayacağını düşünüyorum.

-Sigara, alkol, uyışturucu başta olmka üzere bunlarla mücadelede tüm yetkilerimi kullanacağım. Bizim için bir canı kurtarmak tüm inasanlığı kurtarmak gibidir. Bazıları çıkıyor bu özgürlük diyor. Bırakın o zaman kendisini köprüden atmak isteyen adama atsın. Zararına her yönüyle inandığımız uyuşturucuyu sigarayı vb.ne nasıl olur da müsaade ederiz. Bağımlılık asla hak ve özgürlük konusu değildir. Hele hele ehli keyif var tutturmuşlar nargilenin zararı yokmuş. Nasıl yok sigaradan daha zararlı. Biliyorum medya mensupları yarın bana yine buradan çakarlar. İnsanın kendine zararlı özgürlüğü olamaz. Yeşilayın bu konudaki kararlarını çok isabetli görüyorum. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum.

-Çankaya Köşkü'ne sıkışıp kalan, Türkiye ile, millet ile, dünya ile irtibatı zayıf bir cumhurbaşkanı profilinin ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamayacağını düşünüyorum. Milletimizin teveccühüyle, desteğiyle yeni Türkiye'nin inşası yolunda aktif, mesele üreten değil, meseleleri çözen bir cumhurbaşkanı olma gayreti içerisinde olacağım.

-İsrail yine terör estiriyor. Ey İsrail Türkiye ile normalleşmek istiyorsan bu kara harekatını durdur.

-Irak'taki rehine kardeşlerimizin kurtarılması için sabırla bekliyoruz. Buradan IŞİD örgütüne seslniyoruz. Artık vatandaşlarımızı başkonsolosluk görevlilerimizi bırakmalarını istiyoruz.

-Mısır'daki olanları biliyorsunuz. Dua edin. Suriye'de olanları biliyorsunuz. Temennim odur ki Ramazan ayı barışa ulaşacağımız bir ay olsun.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber