Polis, cezaya itiraz eden iki kardeşi darpetti

Nevşehir'de, aşırı yüklü olduğu gerekçesiyle kesilen trafik cezasına itiraz eden firma sahiplerini, çıkan tartışmada polislerin darbettiği ileri sürüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2014 01:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Polis, cezaya itiraz eden iki kardeşi darpetti

-

Edinilen bilgilere göre; Derinkuyu ilçesinde polis ekipleri, Hikmet Şahin'in kullandığı 50 LE 587 plakalı özel bir firmaya ait kamyonu şehir girişinde durdurdu. Aşırı yük nedeniyle ceza yazılması üzerine şoför, firma sahibi Şaban Tunca'yı aradı. İlçe emniyet müdürlüğünde cezaya itiraz eden Şaban Tunca ve Halil Tunca ile polisler arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine polisler olaya biber gazı ile müdahale ederek şahısları kelepçeledi.

Olayın ardından nezarethaneye indirilmek istenen Şaban Tunca'nın polisin müdahalesi sonucu merdivenlerden yuvarlandığı iddia edildi.

Kafasından ağır yaralanan ve ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılan Şaban Tunca ameliyat edildi. Polislerin darbettiği ileri sürülen Halil Tunca'nın ise müşahade altına alındığı bildirildi.

Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Balcı, bu tür hadiselerin bir daha yaşanmamasını istediğini belirterek, yaralanan Şaban ve Halil Tunca kardeşlere acil şifalar diledi.

Kamyon şoförü Hikmet Şahin ise geçen hafta da ceza yazıldığını ve bu nedenle itiraz ettiklerini belirterek karakolda olayların bir anda yaşandığını, kendisinin sıkılan biber gazından sonra bir şey hatırlamadığını söyledi.

İddialarla ilgili Derinkuyu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber