Acil serviste renklere göre sağlık hizmeti

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne gelen hasta ve yaralıların tedavileri, durumlarının ciddiyetine göre sarı, yeşil ve kırmızı alanlara alınarak yapılıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2014 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Acil serviste renklere göre sağlık hizmeti

Doğu Anadolu Bölgesi ve yurt dışından gelen çok sayıda kişiye, hastanede yapılan düzenlemeyle 5 yıldızlı hizmet veriliyor. Baştan aşağı yenilenerek modern hale getirilen acil serviste başlatılan yeni uygulamayla hastalar, renklere göre müdahale edilecekleri alanlara alınıyor.

Ayakta tedavi olan hastalar yeşil, durumları biraz daha ağır olan hastalar sarı, hayati tehlikesi bulunanlara da kırmızı alanda müdahale ediliyor. Tedavileri yapılan hastaların yakınları ise bekleme odalarına alınarak, son durumları hakkında bilgilendiriliyor.

Acil servis sorumlusu Orhan Delici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, servislerinin baştan aşağı yenilenerek modern bir hale getirildiğini söyledi.

Yapılan düzenlemelerin hizmet kalitesini artırdığını ifade eden Delici, "Acil servisi renklere böldük. Buraya gelen hastalar durumlarına göre ayrılan alanlara personelimiz tarafından yönlendiriliyor. Bu sayede acil serviste yoğunluk olmuyor" dedi.

Hastanın ilk kontrolünün ardından bölümlere alındığını belirten Delici, "Hastalar durumlarına göre acil serviste sarı, yeşil ve kırmızı renkler bölümlerine aktarılıyor. Ayakta tedavi olacak hastalar yeşil, durumları biraz daha ağır olan hastalar sarı, hayati tehlikesi bulunanlar da kırmızı alana alınarak tedavi ediyoruz. Psikiyatri rahatsızlığı olan ve saldırgan olan hastalarımızın da kendilerine zarar vermemeleri için donatılan odalarda bekletiyoruz. Adli vakalarda özel odalarda tedavi ediliyor" şeklinde konuştu.

Delici, servislerinde 8 acil servis uzmanıyla hizmet verildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber