Bakan Kılıç: Yetimleri yetim bırakmayacağız

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Yetim kardeşlerimize sahip çıkmak bizler için sadece insani bir vazife değil, aynı zamanda İslami de bir vazife. Yetimliğe mani olabilecek güce sahip değiliz. Ama yetimleri, yetim bırakmayacağız. Bizim görevimiz bu" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2014 23:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Kılıç: Yetimleri yetim bırakmayacağız

Bakan Kılıç, Düzce Belediyesi'nce Belediye Meydanı'nda düzenlenen "Yetimlerle İftar" programına katıldı. Bakan Kılıç, iftar öncesi şehit, gazi yakınları ve çocuklarla bir süre sohbet ederek taleplerini not etti.

Kılıç, iftar sonrasında yaptığı konuşmada, birlikte oldukları küçük çocukların, o küçük bedenlerinde büyük yürekler barındırdığını söyledi.

"Bu akşam birlite olduğumuz bu çocuklarımızın hepsi hayatta başardıkları ve başaracak olduklarıyla ve duruşlarıyla bize cesaret veriyor" diyen Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Genelde bizim, görevlerimiz ve makamlarımız dolayısıyla önde ve örnek olmamız gerekir ama buradaki kardeşlerimizin bize verdiği cesaret çok önemli. Biliyorsunuz ki biz, kendisi de yetim olan bir peygamberin ümmetiyiz. Dolayısıyla yetim kardeşlerimize sahip çıkmak bizler için, sadece insani bir vazife değil, aynı zamanda İslami de bir vazife. Yetimliğe mani olabilecek güce sahip değiliz. Ama yetimleri, yetim bırakmayacağız. Bizim görevimiz bu."

Şu anda Türkiye'nin dünyada, ülkesi sınırları dışındaki farklı ülkelere yardım yapan ülkeler arasında dördüncü sırada olduğunu hatırlatan Kılıç, şunları söyledi:

"Dünyadaki ekonomiler arasında 4'ncu değiliz. Ama yardım yapan ülke olarak 4'ncü sıradayız. Bizim inancımıza göre, veren el alan elden her zaman üstündür. Vatandaşının ve milletinin hizmetinde olan, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesiyle hareket eden, bu vizyonla icraat yapan, AK Parti hükumetleri, Türkiye'yi devraldıklarında 230 milyar dolar olan milli gelirleri alıp, 830 milyar dolarlara ulaştıran hükumetlerdir. İşte bu hükumetlerin direksiyonunda olan genel başkanımız ve Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, dün cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini açıkladı. Kısacası, yeni Türkiye'nin kuruluş senedi açıklandı."

- Cumhurbaşkanlığı seçimleri -

Bakan Kılıç, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek , "Bu toplantı vesilesiyle, 10 Ağustos'ta seçeceğimiz cumhurun başkanı için, AK Parti adayımız, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan için sizlerden destek istiyorum" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu akşam sizlerle bir araya gelmenin çok farklı bir önemi var. Sizler, bizlere cesaret veriyorsunuz. Sizlere hizmet etmek için buralardayız. Bu makamlar ancak ve ancak sizlere hizmet makamıdır. Hiçbir zaman efendi olmaya gelmedik. Sizlere hizmet etmek için buradayız. Ümit ediyorum yarın bizlerin yerine geldiğinizde, size bıraktığımız Türkiye'yi daha ilerilere taşıyacaksınız. Biz, bizden öncekilerden devraldığımız Türkiye'yi daha iyi bir noktaya getirdik. 2023, 2053, ve 2071 vizyonlarını ortaya koyduk. Bu vizyonlar doğrultusunda da emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz."

- "Bu bir, ahlak konusudur"

Son günlerde tüm ülkeyi konuşturan bonzai kullanımının son derece önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu illetle karşı karşıyayız. Bunun adı bonzai. Bunu sadece bonzai konusu olarak görmüyoruz. Bu bir, ahlak konusu, bu bir uyuşturucu, bağımlılık konusu. Dolayısıyla buna karşı beraber mücadele edeceğiz. Üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Sizlerden ricam, bunlardan uzak durun. Yanından bile geçmeyin. Zehir tacirlerine de diyorum ki, kendinizi bir an önce bu işin dışına çıkarın. Kararlıyız, bu konuda sizin tüm çalışmalarınızı engellemek için elimizden geleni yapacağız. Ailelere ve sivil topluma da büyük görev düşüyor. Gençler geleceğimiz, evet ama sadece geleceğimiz değil, bugünümüz de."

Bakan Kılıç, öte yandan iftar öncesinde Gençlik ve Spor Bakanlığınca inşatı devam eden Gençlik Merkezi ve kapalı yüzme havuzunda incelemelerde bulunarak, Vali Ali İhsan Su ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber