Uzmanlar Erdoğan'ın sırrını araştırdı

Türkiye, tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını seçmeye hazırlanırken, uzmanlar seçimin en önemli adayı Başbakan Erdoğan’ın sırrını araştırdı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Temmuz 2014 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzmanlar Erdoğan'ın sırrını araştırdı

Erdinç Akkoyunlu

Başbakan Erdoğan'ın başarısının sırrını masaya yatıran uzmanlar ve kamuoyu araştırmaları AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'de yapılan temel icraatlara dikkat çekiyor. İşte başarıyı getiren 12 yılın icraatları:

Ambulans uçaklar, hastaneler

-Sağlık: İşlevsiz Yeşil Kart sistemi kaldırıldı. Tüm vatandaşların sağlık hizmeti alabilmesinin önünü açan "Genel Sağlık Sigortası" hayata geçirildi. Ambulans uçak ve helikopter filosu kuruldu. Özel hastanelerin acilleri SGK'lılara açıldı. Aile Hekimliği getirildi. 400 bin kişi kendi evlerinde tedavi imkanına kavuştu. Dev "Şehir Hastaneleri'nin temelleri atıldı."

İHH'lara özgürlük

-Eğitim: 4+4+4 sistemine geçildi. 1 milyar 754 milyon ders kitabı ücretsiz dağıtıldı. 28 Şubat'ta kapatılan İmam Hatiplerin orta bölümleri açıldı. Kat sayı eşitsizliği kaldırıldı. Başörtülülere üniversite kapısı tekrar açıldı. 2002'de 2.5 milyar TL olan eğitim bütçesi 2014'te 17 milyar TL'ye yükseltildi. 99 yeni üniversite kuruldu. 304 bin öğrenciye yurt imkanı sağlandı. FATİH Projesi, Akıllı Tahta, öğrencilere tablet ve elektronik eğitim sistemine geçildi. 30 bin teknoloji sınıfı kuruldu. 408 bin 274 öğretmen atandı. Üniversitelilerin 2002'de 45 TL olan bursu 2013'te 386 TL oldu.

İMF boyunduruğu bitti

-Ekonomi: IMF, Türkiye'den borç ister hale geldi. TL'den sıfırlar atıldı. Enflasyon tek haneye indi. Teşvikle az gelişmiş bölgelerdeki ekonomi canlandırıldı. Bankacılık sağlamlaştırıldı. Kayıt dışılık azaldı. 6.3 milyon kişiye ilave iş imkanı sunuldu.

Kürt sorununda çözüm süreci

-Çözüm Süreci: Kürt sorununda çözüm için önemli adımlar atıldı. Silahlı çatışmalara son verildi. Bölge halkına çatışmalar nedeniyle kapalı olan doğal ortam, yerli turistlere de açıldı. Çözüm için tasarı hazırlandı.

Demokrasi paketleri

-Adalet: Bir çok yasa yenilendi. 010 Anayasa Referandumu ile 1982 Anayası'nın 27 maddesi değiştirildi. Geçici 15'inci Madde kaldırıldı. Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya müebbet hapis cezası aldı. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı tanındı Yeni adalet sarayları yapıldı. Yargı işlemleri elektronikleşti.

Hızlı tren ve 3. Köprü inşaatı

-Ulaşım: 10 bin Km. bölünmüş yol yapıldı. Ankara - Konya, Ankara- Eskişehir arasında hızlı tren açıldı. İstanbul - Ankara hızlı tren hattı tamamlandı. Marmaray hizmete açıldı. 3. Köprü'nün inşaatına başlandı."

Kentsel dönüşüm başladı

-Konut: TOKİ tarafından 2002 ile 2012 yılları arasında, 500 bin konut üretildi. Kentsel Dönüşüm Yasası ile eski binaların yerine lüks ve depreme dayanıklı binalar inşa edildi.

3 milyon anneye yardım

Sosyal Yardım: Sosyal yardımların miktarı 2012 sonunda 19 milyar 824 milyon TL oldu. 3 milyon çocuk için annelere eğitim ve sağlık şartlı yardım programları uygulandı.

YOL İLE İLGİLENMEYEN DOĞRU YOLDA DEĞİL

A&G Başkanı Adil Gür: 30 Mart seçimlerinde anket başında şunu sorduk 'AK Parti'ye neden oy verdiniz' oy verenlerin yüzde 83'ü 'Ben icraatlerden memnun olduğum için oy veriyorum' dedi. Oy vermede muhafazakarlık etkisi var ama asıl neden, hayatından duyduğu memnuniyet. Her iki oydan birinin sebebi sağlık. Eğitim, ulaşım, toplu konutlar, Anadolujet oy vermede çok etkili. Siyasi nedenlerle oy verme sebepleri yüzde 15 civarında. Vatandaş yolu bozuk olduğu zaman 'Cumhurbaşkanı nerede' diye soruyor. Devletin başını o biliyor. Yol ile ilgilenmeyen cumhurbaşkanının işi de zor. Doğru yolda değil.

SEÇMEN İCRAATLARI ÖDÜLLENDİRİYOR

Metropool araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar: AK Parti seçmenin yarıdan fazlası icraatları beğendiği için Erdoğan'a oy veriyor ve vermeyi de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sürdürecek. Erdoğan'a başarılı bulanların sebebini sorduğumuzda yüzde 50'si icraatlar diyor. Erdoğan'ın çalışkanlığı, oy almasındaki etmenlerden biri.

İsrail ile normalleşmemiz artık mümkün değil

Başbakan, Antalya'da Kepez Arena'da düzenlenen mitingde onbinlere seslendi. Erdoğan, 'Vizyon taplantısı'na katılan sanatçılara yönelik linç kampanyasına tepki gösterdi. Erdoğan, iftarda ise İsrail'e yönelik de sert mesajlar verdi. İşte o mesajlar:

SANATÇILARA LİNÇ

Sanatçılarımıza yönelik medyada, sosyal medyada bir linç kampanyası uygulamaya başladılar. Küfür, edebe, adaba uymayan, aile terbiyesinden yoksun hakaretler etmeye başladılar. Bunların demokratlığı bu kadar. Ne demokrasi ne özgürlük ne de siyaset, artık hiç kimsenin tekelinde değildir. Bu alışkanlıklar artık eski Türkiye'de kaldı, yeni Türkiye'de linç kampanyalarına izin vermeyiz.

ÖZGÜRLÜK TÜRKİYE'Sİ

Yeni Türkiye sadece bize oy verenlerin, sadece bizi sevenlerin Türkiyesi değil, yeni Türkiye 77 milyonun Türkiyesi olacak. Bu Türkiye'de herkese özgürlük var. Herkesin yaşam tarzı çok daha güçlü şekilde korunacak.

BU NASIL İŞ

Cumhurun başı, cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Bu ülkenin başı olacaksın, köprüyle, yolla, suyla alakan olmayacak, olur mu böyle bir şey? Bir taraftan 'ekmek' diyeceksin, bir taraftan 'benim icrayla alakam yok' diyeceksin, bu nasıl iş?

ESKİ TÜRKİYE'Yİ ÖZLÜYORLAR

Bunlar yapmayı bilmezler, sadece yıkmayı bilirler. Şu anda Ankara'da mahkeme kapılarında siyaset yapmaya çalışıyorlar. YSK'nın önündeler, Anayasa Mahkemesinin önündeler, eski Türkiye'nin özlemi içindeler.

FİLİSTİN'DE TARAFIZ

İsrail, Filistin'e bu uygulamasını devam ettirdiği sürece Türkiye'nin İsrail'le bir normalleşme sürecine girmesi mümkün değildir. Bizim Filistin'e ablukayı, ambargoyu kaldırmamız isteğini yerine getirmemiştiniz, demek ki siz bu noktada samimi değilsiniz. Bizim de bu noktada İsrail'le normalleşme döneminde atmaya hazırlandığımız bazı adımlar vardı ki, bu adımlar artık kapalı bir kutunun içerisine girmiş bulunmaktadır. Biz Filistin davasında büyük bir millet, büyük bir devlet olarak asla tarafsız olmayacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber