Tayini çıkan öğretmenin tableti ne olur?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Temmuz 2014 01:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tayini çıkan öğretmenin tableti ne olur?

TABLET BİLGİSAYARLARA İLİŞKİN HUSUSLAR

a) Öğretmenlerin yer değişikliği;

Öğretmenin tayini durumunda TBS öğretmende kalır. Öğretmenin atama ve yer değişikliği durumlarında TBS'yi başka okula götürülebilmesi için cihaz "zimmet arama/iade" menüsünde ilgilinin zimmetinden düşülür ve sanal ambara alınarak öğretmenin yeni görev yerindeki harcama birimine (okula) "harcama birimleri arası devir" işlem seçeneği ile devredilir. Yeni görev yerinde söz konusu TBS ilgili öğretmene yeniden zimmetlenir ve takibi yeni birim tarafından yapılır.

Öğretmenin eski okulundaki zimmet fişinin bir nüshası ilgiliye verilerek yeni okulundaTBS'nin, okul ambarına kayden devredildiğini ve kendi adına zimmetlenmesini talep eder. Bu talep yapılmaz ise yeni görev yerindeki TKKY(Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi) resen bu kişi adına zimmet yapabilir. Bu şekilde devredilen TBS'ler kesinlikle başka birisine zimmetlenemez. Öğretmenin istifa etmesi, emekli olması, Bakanlık dışında bir kuruma geçmesi ya da herhangi bir sebepten dolayı görevden alınması ve benzeri durumlarda, TBS okula teslim edilir. Bu TBS'ler varsa diğer yedeklerle birlikte okulun bağlı bulunduğu il/ilçe MEM ambarlarında muhafaza edilir.

Tablet bilgisayar yönetim yazılımı farklı bir okulda çalışmayan tablet bilgisayarlar okulda bırakılır. Bu durumda öğretmene gittiği okulun bağlı bulunduğu il/ilçe MEM'lerdeki yedeklerden yeni bir TBS verilir.

b) Öğrencinin yer değişikliği;

Öğrencinin nakil durumunda TBS'yi başka okula götürülebilmesi için cihaz TİF üzerinde kayıtlı olmalıdır. Öğrencinin eski okulunda ve yeni okulunda karşılıklı tutanak ile TBS'nin nakil işlemi gerçekleştirilir. Bu tutanakta TBS'nin seri numarası, kişinin T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bilgileri yer almalıdır. Örgün eğitimden kaydını açık liseye aldırmış olan öğrencilere TBS verilmez. Tablet bilgisayar yönetim yazılımı farklı bir okulda çalışmayan tablet bilgisayarlar okulda bırakılır. Bu durumda öğrenciye gittiği okulun bağlı bulunduğu il/ilçe MEM'lerdeki yedeklerden yeni bir TBS verilir.

c) Kayıp-Çalıntı;

Öğrencilere verilen TBS'ler için kayıp, çalıntı, kullanım hatası gibi durumlarda; Taşınır Mal Yönetmeliği hükümlerine göre herhangi bir işlem yapılması söz konusu değildir. TBS okul dışında çalındıysa polis eşliğinde tutanak tutulur, okul içinde çalındıysa okul idaresi tarafından tutanak tutulur ve Proje Yönetim Bilgi Sistemi (PYBS) üzerinden TBS'nin kayıp-çalıntı olduğuna dair kayıt oluşturulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber