Ceylanpınar Belediye Başkanın aracının geçişi sırasında patlama

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın mitinginden dönen Belediye Başkanı Atilla'nın aracının geçtiği güzergahta patlama meydana geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2014 01:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ceylanpınar Belediye Başkanın aracının geçişi sırasında patlama

Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'da düzenlediği mitinge katılan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ilçeye dönmek üzere yola çıktı.

Atilla'nın aracının geçtiği sırada, ilçe girişinde patlama meydana geldi.

Patlamada hafif yaralandığı belirtilen 3 polis memuru, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olayın ardından ilçeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi yönlendirildi.

Vali Küçük incelemede bulundu

Öte yandan, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, ilçesinin girişindeki olay yerine gelerek inceleme yaptı.

Küçük'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Faruk Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, eşlik etti.

Vali Küçük ile beraberindekiler, incelemelerin ardından Atilla'nın konutuna geçti.

Bir süre Atilla'dan bilgi alan Küçük, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Olayda 3 polisin hafif yaralandığını hatırlatan Küçük, şöyle devam etti:

''Patlamanın şiddeti görülüyor. Hemen çalışmaya başladık, Şehir içinde ve dışında gerekli operasyonları şu anda yapıyoruz. Kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Bu ilçenin huzur ve güvenliğinden kimse endişe etmesin. Detayları tetkik ediyoruz. Aracı ve bomba düzeneğini, sahibini değerlendiriyoruz. Polisimiz ve uzman ekiplerimiz bütün detayları inceliyor. Öyle ciddi bir yaralı yok. 3 polisimizin hafif yaralı olması bizim için teselli. Başkanımıza, ilçemize ve polislerimize geçmiş olsun diliyorum.''

"Karanlık bir bölgeden ateş açtılar''

Belediye Başkanı Menderes Atilla ise Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'daki programının sona ermesinin ardından geldiği Ceylanpınar ilçesi girişinde olayın meydana geldiğini belirtti.

Bir petrol istasyonu yakınlarında önlerindeki aracın patladığını dile getiren Atilla, yaşadıklarını şöyle anlattı:

''Bunun üzerine korumalarım hemen beni araçtan indirdi. Ben araçtayken de bize karşı taraftan karanlık bir bölgeden ateş açtılar. Biz ters istikamete girdik, polis arkadaşlar beni petrolün içine aldı. Allah belalarını versin, kimseden korkmuyorum. Canı veren Allah, alan Allah'tır, hiç kimseden korkumuz yok. İnsan bu dünyaya bir defa gelir. Maneviyatım öyledir. Onlardan korkmuyorum, ellerinden geleni yapsınlar. Biz burada seçimi ne zorla ne de hileyle aldık ama onlar bunu yapıyorlar. Onları önce Allah'a daha sonra da halkımızın vicdanına havale ediyorum.''

Yol ulaşıma açıldı

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın aracının geçtiği güzergahta meydana gelen patlamada zarar gören 4 otomobil incelenmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Uzman güvenlik ekibinin, patlamada zarar gören 4 otomobil ile çevredeki binalarda yaklaşık 7 saat süren incelemesi sona erdi.

Enkazda bulunan suç unsurlarını toplayan ekipler, detaylı incelemelerini sürdürmek üzere çekici yardımıyla kaldırdıkları araçları, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Temizlik çalışmasının ardından yaklaşık 7 saat ulaşıma kapanan yol tekrar açıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber