Kılıçdaroğlu: Tatilcileri anlamakta zorlanıyorum

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Tatile gidiyorsunuz eyvallah tatil hakkınız. Ama masalarda oturup 'Ben oy kullanmayacağım' diye ahmak kesmek demokrasiye inanmamaktır. Bir gün gelir sıra size de gelir, sizin de demokrasiye ihtiyacınız olur. Bir gün gelir sizin özgürce tatil yapmanız engellenir"

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 14 Temmuz 2014 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Tatilcileri anlamakta zorlanıyorum

CHP'de gündem cumhurbaşkanlığı seçimi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partili eski bakanlar, milletvekilleri, parti meclisi üyeleri ve eski il başkanlarıyla, görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan CHP lideri, parti içinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na yükselen itirazlara yanıt niteliğinde açıklamalarda bulundu ve tatilcilere seslendi.

"Ülkemize, çocuklarımıza Mustafa Kemal Atatürk'e karşı bir sorumluluğumuz var" diye söze başlayan CHP Lideri, tatilcilere yönelik şunları söyledi:

"Tatile gidiyorsunuz eyvallah tatil hakkınız. Ama masalarda oturup 'Ben oy kullanmayacağım' diye ahmak kesmek demokrasiye inanmamaktır. Bir gün gelir sıra size de gelir, sizin de demokrasiye ihtiyacınız olur. Bir gün gelir sizin özgürce tatil yapmanız engellenir.

İş dünyası niye korkuyor. TMSF bir günde tüm mal varlıklarına el konuluyor. Onları anlıyorum. Kapalı kapılar ardında bize söylediklerini de biliyorum.

Ama tatilcileri anlamakta zorlanıyorum. Senin hayatına biri gelip müdahale etmesini istemiyorsan. Şakası makası yok sandığa gidip Ekmelettin İhsanoğlu'na oy vereceksin."

"BAZI TUZU KURULAR VAR"

CHP Genel Başkanı, konuşmasında, Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde dönen tartışmalara da değindi. "Çalışacağız. İnançla ve kararlılıkla çalışacağız. İnanmıyorsak hiç çalışmayalım, bir yerde oturalım" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ülkenin geleceği açısından kaygı duyuyorsak çalışacağız. 'Oy verelim mi, vermeyelim mi, sandığa gidelim mi gitmeyelim mi?' diyen bazı tuzu kurular var. O zaman hiç şikayet etmeyeceksin, oturacaksın bir yerde. Ya adam gibi çalışacaksın ya da... Sorumluluk hissediyorsan çalışacaksın. Bütün yükü birisinin sırtına yıkacaksın, sonra oturup ahkam keseceksin.

Ben ülkemi ve kul hakkı yemeyen bütün herkesi seviyorum. Benim bu ülkeye karşı sorumluluğum var. 'Niye kendi aranızdan seçmediniz?' deniyor. Türkiye'nin gerçeklerini bilmek, demokrasiyi bilmek gerekir. Dayatmayla mı cumhurbaşkanı seçeceğiz. Biz Türkiye'nin gerçeklerini biliyoruz.

Bir bedel varsa önce ben o bedeli ödemeye razıyım. Bundan herkes emin olsun..."

"SORUMLULUĞUMUZ VAR"

"Biliyorum, demokrasi mücadelesi kolay değil, zor bir mücadeleden geçiyoruz. Bir devlet aygıtıyla karşı karşıyayız. Telefonlarımızın dinlendiğini, bunların bir diktatöre servis edildiğini biliyorum. Biliyoruz ama yılmıyoruz. Bizim ülkeye, çocuklarımıza, Atatürk'e karşı sorumluluğumuz var" diyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Seçilecek cumhurbaşkanı yüzde 43, yüzde 57 ayrımı yapmamalı. Bütün yurttaşları kucakmalı. Ekmeleddin İhsanoğlu böyle bir insan. Bugüne kadar toplumun hiçbir kesimiyle ilgili negatif bir cümlesi yoktur.

Cumhburbaşkanı'nın hem batıda hem doğuda saygınlığı olmalı, güçlü bir yönetim iradesi sergilemeli. Ekmeleddin Bey'de bu var. BM'den sonra en büyük uluslararası örgütün yönetciliğini yaptı. Uzlaşamaz denilen tarafları bir araya getirdi. Ortadoğu'da güçlü ve saygın olmak istiyorsak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun o koltuğa oturması lazım.

Burada hepimize görev düşüyor. Efendim 'bir partiye mensup değil' deniyor. Biz de onu istiyoruz zaten. Halk insanı, öfke dilini kullanmıyor. Öfkeli değil mütevazı. Neden; çünkü bilgili bir insan. Bunu konuşmalarıyla yansıtıyor. Başkasında olduğu gibi kibir yok. Herkesi kucaklamak, halk adamı olmak istiyor.

Biz ille de bizim partiden olsun diye bir arayışa girmedik. Temiz, tarafsız, bilgili, birikimli, adam gibi yönetecek, ötekileştirmeyecek; inanca, etnik kimliğe laf etmeyecek biri olsun istedik. Böyle birisini aradık bu topraklarda ve çok sayıda var. Ve büyük bir uzlaşmayı gereçekleştirdik. Bu uzlaşma, demokrasi tarhimize yaptığımız en büyük katkılardan biridir...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber