İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Diploma yok diye KPSS başvurusu alınmıyor

ÖSYM büroları adayların önlisans başvurusunu almıyor. Sebep: Elinizde diplomanız yok

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Temmuz 2014 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diploma yok diye KPSS başvurusu alınmıyor

2014 KPSS başvuruları 24 Temmuz'a kadar devam edecek. ÖSYM ve büroları her zaman olduğu gibi yetersizliklerini ve sistemsizliklerini sergilemeye devam ediyor. Bu sefer ise diploması olmayan adayların başvurusu alınmıyor

Kısa bilgi

KPSS başvuruları 24 Temmuz gecesi 23.59'a kadar devam edecek. çok sayıda üyemizden gelen mesajlara göre ÖSYM büroları adayların önlisans başvurularını kabul etmiyor. Gerekçe olarak da "hani önlisans diplomanız yok ki, diplomasız nasıl başvuru alalım" diyorlar.

Bu durum gerçekten içler acısı bir durumdur. Çünkü KPSS'deki neredeyse en basit en temel bilgilerden birisi başvuru sırasında illa ki diplomaya gerek olmamasıdır. Ve ÖSYM'nin "nitelikli" personeli bunu hala bilmiyor.

Kılavuz hükmünü okumak yeterli

1- 2014 Önlisans KPSS Başvuru Kılavuzunun 1.4 maddesinde "2014-KPSS ..Ön Lisans, ... ön lisans programlarından (... iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir...." denilmektedir.

2- Diğer bir hüküm ise Kılavuzun 15'inci maddesinde "Adaylar, mezun olacakları/oldukları üniversitenin adını ve kodunu Tablo-6'dan, ön lisans programının adını ve kodunu Tablo-7'den bulacaklar ve ilgili alanlara yazacaklardır." şeklinde yer almaktadır.

Bu hükümlerden ne anlıyoruz?

Bu hükümlerde yer alan "iki yıl içinde mezun olabilecek" ve "mezun olacakları" ifadelerinden anlıyoruz ki; bir adayın sınava başvuru sırasında illa ki mezun durumda olmasına gerek yoktur.

Türkçeyi bilmenin ve anlamanın yeterli olduğu bu basit cümlelerin anlaşılamayarak adayların mağdur edilmesi gerçekten üzücüdür.

Başvuru kuralını yine söyleyelim

KPSS'ye aşağıdaki durumda olanlar başvurabilir:

1-Mezun durumda olanlar

2-Puanın geçerli olduğu iki yıl içinde mezun durumda olabilecek olanlar (yani bu kişiler henüz diploma sahibi değiller ve yine de başvurabilirler. Diplomayı aldıktan sonra tercih yapma hakkını elde ederler. Ancak ÖSYM görevlileri sayesinde sınava giremezler ve puan alamazlar maalesef tercih yapamayacaklar ve mağdur olacaklar)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber