Polisi şehit eden şöföre 2 yıl 11 ay hapis

İzmir'de emniyet şeridinde kontrol yapan trafik polisine çarparak şehit eden tırın şoförü 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2014 18:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Polisi şehit eden şöföre 2 yıl 11 ay hapis

İzmir'de emniyet şeridinde ehliyet ve ruhsat kontrolü yaparken trafik polisine çarparak şehit eden tır şoförü 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 17. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık Halil D. ile tarafların avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Durmuş Taşdemir, mütalaasında emniyet şeridinde trafik uygulaması gerçekleştirerek, ruhsat ve ehliyet kontrolü yapan trafik polisi Tolgahan Önal'a çarpan tır şoförü Halil D'nin asli kusurlu olduğunu ve suçunun sabit olduğunu bildirerek TCK'nın 85/1'nci maddesi gereğince, "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Son savunması sorulan Halil D. kazanın emniyet şeridinde olmadığını, yayayı görmediğini söyledi.

Hayatını kaybeden trafik polisinin ailesinin avukatı Tolga Yurdakul ise bilirkişi incelemesinde ve adli tıp raporunda kazanın emniyet şeridinde olduğunun ortaya konulduğunu, suçu sabit olan sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Sanığın 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını, ardından çeşitli indirimlerle bu cezanın 2 yıl 11 aya düşürüldüğünü açıklayan mahkeme hakimi Ayhan Parmaksız, "cezanın ertelenmemesi ve paraya çevrilmemesini" kararlaştırdı.

- "Karar emsal oldu"

Karardan sonra gazetecilere açıklama yapan Önal ailesinin avukatı Tolga Yurdakul, asli kusurlu bir kişinin cezasının paraya çevrilmemesi ve ertelememesinin örnek bir karar olduğunu ifade etti.

Yurdakul şöyle konuştu:

"Cezanın ertelenmemiş ve paraya çevrilmemiş olması bu tür olaylarda örnek teşkil edecek bir karardır. Ölen kişiyi geri getirmese de bu gibi olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının yüreğine su serpecektir. Ancak biz, cezanın üst sınırdan verilmesi için kararı temyiz edeceğiz."

- Olay

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli trafik polisi Tolgahan Önal (30) ve ekip arkadaşı Yunus Çevik, geçtiğimiz Mart ayında, Bornova ilçesi Ambarlar kavşağında trafik kontrolü amacıyla R.Y'nin kullandığı 45 B 5144 plakalı motosikleti durdurmuştu. Yoldan geçen Halil D'nin kullandığı 35 HA 6060 plakalı tır, emniyet şeridinde kontrolü yapan Önal'a çarpmıştı.

Tolgahan Önal, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber