Engelli öğretmenler yer değiştirecek mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Temmuz 2014 02:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli öğretmenler yer değiştirecek mi?

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tüm illere gönderdiği yazıda, öğretmenlik dışındaki hizmet sınıflarında görev yapan ve adaylıklarını tamamlayan engelli memurların bir defaya mahsus olmak üzere, istedikleri il/ilçelere atanacaklarını açıklamıştı.

Bu müjdeli haberi "MEB, engelli memuru talep ettiği il/ilçe'ye atayacak" haberimizde aktarmıştık.

Söz konusu yazıda; "... öğretmenlik dışındaki hizmet sınıflarında görev yapan ve adaylıklarını tamamlayan engelli memurların bir defaya mahsus olmak üzere..." sadece öğretmenlik dışındaki memurların başvurmaları istenmektedir.

Fakat; 19 Şubat 2014 tarih ve 28918 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 10. maddesi ile 657 sayılı Kanunun 72. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"MADDE 10- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72 nci maddesine beşinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"İlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için düzenlemeler yapılır."

Bu kanun hükmü memurun kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerini kapsamaktadır.

Dolayısıyla engelli öğretmenlerinde bu hakktan faydalanması gerekmektedir. Sitemize ulaşan engelli öğretmenler il dışı ve il içi yer değiştirme başvurusunda ne zaman başvuruda bulunabileceklerini merak ettiklerini bildirmektedirler. İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU'dan bu konuda müjdeli bir haber bekliyoruz.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber