Sağlık Sen, 5 yıldızlı otelde iftar verdi

Başbakan Erdoğan geçen yıl "5 yıldızlı otellerde iftar yapmayın" demesine rağmen, Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen 5 yıldızlı otelde iftar verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2014 00:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Sen, 5 yıldızlı otelde iftar verdi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

- "77 milyon ülke insanının 56 milyon seçmeni cumhur olarak ülkenin başkanını, cumhurbaşkanını 'vicdanım, aklımla ve kendi irademle seçeceğim' dedi. Bu en önemli viraj birilerini yeniden rahatsız ediyor"
- "Şapkadan tavşan çıkarır gibi aday çıkarıyorlar. Şimdi bu adaya (Ekmeleddin İhsanoğlu) baktığımızda, cumhurun 70 yıllık ömründe hangi derdini dinlemiş, hangi derdini paylaşmış veya hangi derdini yaşamış"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "77 milyon ülke insanının 56 milyon seçmeni cumhur olarak ülkenin başkanını, cumhurbaşkanını 'vicdanım, aklımla ve kendi irademle seçeceğim' dedi. Bu en önemli viraj birilerini yeniden rahatsız ediyor" dedi.

Müezzinoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) tarafından WOW Hotel'de düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, dünyaya örnek olabilecek çalışmaları başarmış bir alanın mensuplarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AK Parti'nin, milletin partisi olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, partiyi, belirli güç odaklarına göre değil, millete inanarak ve güvenerek kurduklarını kaydetti.

Bakanlık olarak sağlık alanında yaptıkları çalışmalardan bahseden Müezzinoğlu, "Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan 130 bin yatak kapasitesini son 10-15 yılda yenilemiş bir Türkiye. Yalnız kendi insanına değil, yakın coğrafyasındaki 1-1,5 milyar nüfusa da sağlıkta bölgenin merkezi olabilecek bir noktayı inşallah yakalamış olacağız" dedi.

Müezzinoğlu, Türkiye'nin, sözde milliyetçi ve ulusalcıların milletin iradesine müdahale etmiş olmalarının bedellerini ödediğini aktararak, "İlk defa milli iradenin en önemli virajına geçtik. Üçüncü ve çok önemli bir viraj. Bu millet iradesi adına tarihi geçmişte iki önemli nokta yaşadı bu millet. Bunlardan biri, 23 Nisan 1920 TBMM'nin kuruluşu ve 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözü. Sonra çok partili dönem. Yine milletin kaderi, demokrasi adına önemli bir dönem. Şimdi ise üçüncüsü geldi. 77 milyon ülke insanının 56 milyon seçmeni cumhur olarak ülkenin başkanını, cumhurbaşkanını 'vicdanım, aklımla ve kendi irademle seçeceğim' dedi. Bu en önemli viraj birilerini yeniden rahatsız ediyor" diye konuştu.

- "Hayatta hiç köye gitmiş mi?"

Cumhurbaşkanı adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Şapkadan tavşan çıkarır gibi aday çıkarıyorlar. Şimdi bu adaya baktığımızda, cumhurun 70 yıllık ömründe hangi derdini dinlemiş, hangi derdini paylaşmış veya hangi derdini yaşamış. Köylünün sorununu bilir mi? Hayatta hiç köye gitmiş mi? Hastanın, engellinin sorununu bilir mi? Hiç paylaşmış mı? İşsizin sorununu bilir mi? Hiç hayatında 3 kişinin işsiz kaldığında ne sıkıntı çektiğini 70 yıllık ömründe hiç görmüş mü? Hangi kesimin derdini paylaşarak, sorununu yaşayarak bugünlere gelmiş ki cumhurun reisi olacak?"

İhsanoğlu'nun tanıtım toplantısındaki söylemlerini de eleştiren Müezzinoğlu, "Diyor ki, 'Ekmek için geldim'. Peki bugüne kadar ekmek için 77 milyona ne yaptınız? Onu değiştirdiler. 'Sevgi ekmek için geldik'. Sen kendi gönlüne şu milletin sevgisini ekseydin de 70 yıldır görebilseydik ya. Millete saygıyı kendi vicdanına ekseydin de bu millet görseydi" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Sağlık-Sen 1 No'lu Şube Başkanlığı yeni hizmet bürosunun temsili açılışını diğer protokol üyeleriyle yapan Müezzinoğlu, "Hayırlı hizmetlere vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Emeği geçenlere, bu noktaya gelinceye kadar katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Onlardan da Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

- Sorular

Bir gazetecinin, bonzai ile mücadele kapsamında bakanlarla yapılan toplantıya ilişkin sorusu üzerine Müezzinoğlu, "6 bakanla toplantı yaptık. 7'nci bakanımız da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız olacak. TBMM Sağlık Komisyon Başkanımız, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanımızla inşallah bütün değerlendirmeleri yapacağız" dedi.

Sonraki süreçte her türlü yasal, fiili ve fiziki takipleri yapacaklarını anlatan Müezzinoğlu, "Bizim daha çok önceliğimiz, koruyucu ve önleyici tedbirleri daha güçlü hale getirebilmek. Devlet olarak asla bu milletin evlatlarını ve insanlarını, bu milletin evlatlarını istismar edenlere teslim etmeyeceğiz. Her türlü mücadeleyi güçlü bir şekilde yapacağız" diye konuştu.

Bakanlarla toplantının bundan sonra da devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine de Müezzinoğlu, "Bonzai kelimesini çok kullanmak istemiyorum. Çok doğru da değil neticede. Biz tütünle, alkolle ve uyuşturucuyla mücadele ettik. Bu üçü de bizim için önemli. Çünkü her üçü de toplum sağlığı ve nesillerin sağlıklı geleceği açısından önemli. Güçlü mücadeleyi sigarada nasıl başardıysak, diğer konularda da milletçe başarılı olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber