Görevde yükselme yönetmeliği 2 aydır bekliyor

Danıştay'ın genel çerçeve yönetmeliği için verdiği kararın üzerinden tam 2 ay geçti

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Temmuz 2014 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görevde yükselme yönetmeliği 2 aydır bekliyor

Bilindiği üzere, Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Genel Görevde Yükselme Yönetmeliğinin bazı maddeleri hakkında yürürlüğü durdurma kararı verilmişti. Tıklayınız.

Bu karar sonrasında, kurumsal düzeydeki yönetmelikler için de, yine yürütmeyi durdurma kararları verilmiştir. Bu kurumlardan birisi de Milli Eğitim Bakanlığıdır. Tıklayınız.

SGK'da görevde yükselme belirsizliği

Genel Çerçeve Görevde Yükselme Yönetmeliğiyle ilgili olarak verilen yürütmeyi durdurma kararı bir çok kurumda sorun oluşturmuş durumdadır. Çünkü bazı kurumları, 2013 yılındaki görevde yükselme düzenlemesi sonrasında ilana çıkmış ve sözlü sınav ile şube müdürü, yazılı sınav sonucu ile de şef ve memur atama işlemlerini tamamlamıştı. Danıştay'ın kararı sonrasında, bu atama işlemlerinin iptal edilerek yeni br sürecin çalıştırılması gerekmektedir.

Ancak, 15 Mayıs'ta verilen karardan bu yana, kurumsal düzeydeki bazı yönetmelikler çıkmasına rağmen, genel çerçevede yönetmelik hala değişmemiştir.

Düzenleyici kurumların, pratikte bir çok sorun yaşatan bu konuyla ilgili gerekli özeni göstermesi ve mevzuat düzenlemesini bir an önce çıkarması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber