Dünyanın 2. büyük havaalanı tam gaz

Üçüncü havalimanı gökyüzünden görüntülendi. Havalimanı, 6 bağımsız pisti, 500 uçak kapasitesi ve yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın ikinci büyüğü olacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Temmuz 2014 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dünyanın 2. büyük havaalanı tam gaz

YASİN YILMAZ

Yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olması beklenen üçüncü havalimanı gökyüzünden görüntülendi. KDV dahil 26 milyar 142 milyon euroluk yapım, işletme ve devir bedeliyle ihalesi yapılan ve yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli çalışması planlanan üçüncü havalimanı projesinde ön hazırlıklar kameralara yansıdı. Toplamda 76,5 milyon metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek havalimanının dolgu ve sondaj çalışmaları sürerken, bölgede kurulan onlarca şantiye ve yüzlerce hafriyat kamyonunun yoğun çalışmaları dikkati çekti.

TEKNOLOJİ ÜSSÜ GİBİ

Yeni havalimanı tamamlandığında 165 yolcu köprüsü, terminaller arasındaki ulaşımın raylı sistemle yapıldığı 4 ayrı terminal binası, 3 teknik blok ve hava trafik kontrol kulesi, 8 kontrol kulesi, her türlü uçak tipinin operasyonuna uygun müstakil 6 pist, 16 taksi yolu, 500 uçak park kapasiteli toplam 6,5 milyon metrekare büyüklüğünde apron, şeref salonu, kargo ve genel havacılık terminali, devlet konuk evi, yaklaşık 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark bulunuyor.

2018 SONUNA YETİŞİR

Ayrıca, tıp merkezi, oteller, itfaiye ve garaj, ibadethaneler, kongre merkezi, güç santralleri, arıtma ve çöp bertaraf tesisleri gibi yardımcı tesislerden oluşacak. Maliyetinin 10 milyar 247 milyon euro olması öngörülen havalimanının 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

THY 15 BİN LİRA MAAŞLA PİLOT ARIYOR

İstanbul yeni havalimanını beklerken aynı zamanda havacılıkta artan yolcu trafiğini geliştirmek için yeni atılımlar yapılıyor. Son olarak Türk Hava Yolları, filosunda bulunan Boeing 737 ve Airbus A320'lerde görev yapmak üzere ikinci pilot aday adaylarını başvuru için bekliyor. Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları Başkanı Serdar Uygur, pilot adaylarının yaklaşık 15 bin TL maaşla işbaşı yaptığını söyledi. Başvuracak adaylar için şartlar THY'nin internet sitesinden öğrenilebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber