Vatandaşın lehine düşük fiyat uygulanmak zorunda

Raf fiyatının kasada farklı olduğu görülürse, düşük olan fiyat vatandaşın lehine uygulanmak zorunda"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2014 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vatandaşın lehine düşük fiyat uygulanmak zorunda


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, raf fiyatının kasada farklı olduğu görülürse, düşük olan fiyatın vatandaşın lehine uygulanmak zorunda olduğunu bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, son dönemde raf ve kasa fiyatı arasında fark çıkması konusunda vatandaşların şikayetlerinin arttığını ifade etti.

Dikkatli olanların, raf fiyatının kasada farklı hesaplandığını gördüklerinde şikayet ederek hakkını aradıklarına işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Raf fiyatının kasada farklı olduğu görülürse, düşük olan fiyat vatandaşın lehine uygulanmak zorundadır. Vatandaşımızın bu konuya azami dikkat göstermesi gerekiyor. Etiket Yönetmeliği'nde, perakende satışa arz edilen malların, ambalajlarının, yahut kaplarının üzerine kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde tüketicinin ödeyeceği tüm vergiler dahil satış fiyatı ve birim fiyatını gösteren, üretim yeri ve ayırıcı özelliklerini içeren etiket konulmasının zorunlu olduğu açıklanmaktadır. Ayrıca, malın satış fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır. Vatandaş hakkını bilip, hakkını aramalıdır."

Sebze ve meyve ticareti yapan kişilerin işlemlerini Hal Kayıt Sistemi'ne beyan etmeleri sonucunda ürün künyesi oluştuğunu da açıklayan Palandöken, "Ürün künyesi uygulaması hayata geçti. Sebze ve meyveler için adeta bir kimlik vazifesi gören bu künyeler, ürünlerin kasalarının üzerinde yer alıyor. Artık tüketicilerimiz ürünün nerede ve nasıl üretildiğini ürün künyesinden öğrenilebilecek" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber