Adana'da 'torpille mücadele' genelgesi

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kendisinin adını kullanarak emniyet birimlerinde polis hizmetleriyle ilgili torpil yapmak isteyenlere karşı genelge yayımladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Temmuz 2014 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da 'torpille mücadele' genelgesi

Zeybek, tüm Adana Emniyeti'ne gönderilen genelgede, "Bazı şahısların akrabam, yakınım, tanıdığım veya arkadaşım olduğunu beyan ederek ya da ima yoluyla adımı kullanmaya tevessül ettikleri ve polis hizmetleriyle ilgili kendilerine iltimas veya ayrıcalık yapılmasını istedikleri tarafıma intikal eden bazı duyumlardan anlaşılmıştır" dedi.

'Hiçbir şeyi dikkate almayın'

Kendisi de aynı zamanda Adanalı olan Zeybek, genelgesinde, "Her ne sebeple olursa olsun, adımı kullanarak ya da ima ederek hizmetlerin yerine getirilmesi ile ilgili olarak kendilerine iltimas veya ayrıcalık yapılmasını isteyenlerin talepleri hiçbir şekilde dikkate alınmayarak gerekli işlemlerin mevzuatın emrettiği doğrultuda uygulanması" görüşüne yer verdi. Zeybek, tüm personelin bilgilendirilmesi amacıyla yayımladığı genelgede, kendisinin adını kullanarak polis hizmetleri almaya çalışan kişilerin kimliklerinin tespiti ve isteklerinin ne olduğunu acilen kendisine bildirilmesi talimatını verdi.

Adana Emniyet müdürlüğü, kısa süre önce daha önce hırsızlık yaparak sabıkalı olan kişilere gönderdiği mektupta, hırsızlık suçlarına verilen cezaların artırıldığını bildirmişti. Emniyetin mektubunun amacının, kentte yaşanan hırsızlık olaylarıyla mücadele edilmesi ve potansiyel suçluların suç işlemesinin önlenmesi olarak açıklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber