Hazine Müsteşarlığı için 3 isim

İbrahim Çanakçı'dan boşalacak Hazine Müsteşarlığı görevine atanacak ismin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonraki kabine yapısına bağlı olarak belirlenmesi beklenirken; yeni müsteşarın Hazine veya Kalkınma Bakanlığı kökenli olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haber Giriş : 22 Temmuz 2014 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hazine Müsteşarlığı için 3 isim

Reuters'a değerlendirmelerde bulunan kaynaklar, atamaya en yakın 3 ismin Hazine Müsteşar Yardımcıları Burhanettin Aktaş ve Cavit Dağdaş ile Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta olduğunu belirtiyor. Hazine Müsteşarlığı görevini Mayıs 2003'ten bu yana yürüten Çanakçı, 1 Kasım'da IMF İcra Direktörü olarak Washington'da göreve başlayacak.

Müsteşar yardımcılıklarında ise; Aktaş Ağustos 2003, Dağdaş Ağustos 2004 ve Usta Haziran 2009'dan beri mevcut görevlerini yürütüyor. Kaynaklar, Çanakcı'nın, yeni müsteşar atanana kadar görevinin başında kalmasının beklendiğini söylüyor. "Makama vekaleten atama yapılmayacaktır; atama, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında Başbakan Yardımcısı'nın-Başbakan'ın kim olacağına bağlı olarak netlik kazanacaktır" diyen bir Hazine yetkilisi, atanacak ismin, Hazine'nin bağlı olduğu Başbakan Yardımcısının Ali Babacan olmaya devam edip etmeyeceğine de bağlı olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber