Ankara'da bayram önlemleri

Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Ramazan Bayramı'nda sıkıntı yaşamaması için gerekli önlemleri aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2014 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'da bayram önlemleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı süresince Ankaralıların; trafik, temizlik, gıda denetimi, mezarlık ziyaretleri gibi konularda sıkıntı yaşamaması için gerekli önlemleri alarak hazırlıklarını tamamladı.

Ramazan Bayramı süresince belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanacak Ankaralılar, "EGO Cepte" uygulaması ile de otobüslerin durağa hangi saatte, hangi dakikada geleceğini internet ortamından ya da ALO 153'ü arayarak öğrenebilecekler.

Arife gününden itibaren yoğunluk yaşanması beklenen noktalarda ise zabıta kontrol ve denetimleri artırılacak, ASKİ Kanal Arıza ekipleri 24 saat görev yapacak.

-AŞTİ, Mavi Masa ve ASKİ 24 saat hizmette olacak

Büyükşehir Belediyesi, bayramdan günler önce yolcu yoğunluğu yaşanan AŞTİ'yi komple bir temizlikten geçirdi. AŞTİ Başmüdürlüğü, AŞTİ'de vatandaşları rahatsız edecek olumsuzluklara yer verilmemesi için ekiplerin 24 saat aralıksız görev başında olacaklarına dikkati çekti.

ALO 153 olarak bilinen Mavi Masa, 24 saat çalışarak bayram boyunca Ankaralıların dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edecek.

ASKİ Genel Müdürlüğü Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız olarak görev yaparak, bayram süresince Başkentlilerin acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar ASKİ'ye ALO 153'nolu telefonla ulaşabilecekler.

-Zabıta Denetimlerini artırdı

Zabıta Daire Başkanlığı da bayramlarda sıkça tüketilen şekerleme satış yerlerinde denetimlerini arttırdı. Zabıta yetkilileri, bayram öncesi denetimlere ağırlık verildiğini bildirdiler.

Zabıta yetkilileri, kent içi ulaşımında düzenliliği sağlamak ve halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmelerini temin etmek maksadıyla Ulaşım Trafik ekiplerinin de takviye edildiğini, ayrıca durak ve hatlarda gerekli kontrollerin sürdürülmekte olduğunu vurgularken, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarında huzuru sağlayabilmek için gerekli önlemlerin alınacağını bildirdiler.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, Ankaralılardan gelen şikayetlerin de değerlendirileceğini ifade ederek, bayram süresince vatandaşların karşılaştıkları tüm olumsuzlukları 231 79 84 - 229 66 91 numaralı telefonlar ile ALO 153'ü arayarak bildirebileceklerini açıkladı.

-İtfaiyeden piknik ateşi uyarısı

İtfaiye Dairesi Başkanlığı da Ramazan Bayramı'nda mesaisini sürdürecek. Ankara İtfaiyesi yetkilileri, vatandaşlara piknik yaptıkları yerlerde yaktıkları ateşin söndüğüne iyice emin olmadan o bölgeden ayrılmamalarını ve araçlarından sigara izmariti atmamaları uyarısında bulundu.

-Mezarlıklar bayram ziyaretine hazır

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ise Sincan, Gölbaşı, Cebeci, Karşıyaka, Bağlum mezarlıklarında, ekiplerinin aktif olarak görev yapacağını açıkladı.

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, mezarlıklarda bayram ziyareti öncesinde temizlik çalışması başlattı.

Başkent'teki Kabristan ziyaretlerinde Mezarlık Bilgisayar Sistemi (MEBİS) de vatandaşlara aradığı mezarı bulmasında kılavuz oluyor. Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, mezarlık girişlerine yerleştirilen MEBİS'te yer alan kiosklar sayesinde vatandaşlar, yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu, harita çıktısı da alarak kolaylıkla buluyor.

Yetkililer, ayrıca Karşıyaka Mezarlığı içerisinde vatandaşların mezarlarına rahat ulaşabilmeleri ve herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için 1, 2, 3 ve 4 nolu kapılardan araçla giriş yapılmayacağını bildirdi.

Karşıyaka Mezarlığında giriş ve çıkışların 5, 6, 7 ve 8 nolu kapılardan yapılacağını kaydeden yetkililer, 10 tane servis aracının 1, 2, 3 ve 4 nolu kapılar ve adalar arasında ring seferi yapacağını belirtti. 5. kapıdan da her 15 dakikada bir 6 tane otobüs, aracı olmayan vatandaşlar için mezarlık içerisinde seferler yaparken, Ortaköy Mezarlığına da bayram süresince Samsun Yolu üzeri Bayındır Kavşağı'nda bulunan Çalışkanlar Petrol'den her 15 dakikada bir ring yapılacağı bildirildi.

Başkent'teki kabristanlarda yakınları bulunan vatandaşlar, http://www.mebis.ankara.bel.tr adresine girerek mezarlığın yeri ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber