Turizme YHT dopingi

İki gün sonra seferlere başlayacak olan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni, turizmcilerin yüzünü güldürdü. Ankara, Konya, Kayseri ve Kapadokya'daki turist sayısını ilk etapta % 10 artırması beklenen proje, bölgeye yaklaşık 1.8 milyar $'lık otel yatırımı çekti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Temmuz 2014 07:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Turizme YHT dopingi

25 Temmuz'da açılacak olan, Türkiye'nin 70 yıllık hayali Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni (YHT) turizm sektörünün yüzünü güldürdü. Yılda ortalama 7.5 milyon kişiyi taşıyacak olan projenin Ankara'da büyük bir turizm hareketi başlatması beklenirken bunun çevre illeri de etkileyeceği öngörülüyor.


BÖLGE HEYECANLI

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, hızlı tren seferlerinin başlamasıyla birlikte Ankara, Konya, Kayseri ve Kapadokya Bölgesi'ne gelen turist sayısının ilk etapta yüzde 10 artacağını söyledi. Konya İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da, "Ankara- Konya YHT'siyle birlikte Konya'daki turist sayısı yüzde 30 arttı. 2013'te 2.3 milyon turist ağırladık. Şimdi buna İstanbul eklenecek. Turist sayısının 2-3 yılda ikiye katlanacağını düşünüyoruz" dedi. Konya'nın 4 bin 500 yatak kapasitesi bulunduğunu dile getiren Çıpan, 5 bin yatak kapasiteli yatırım belgesi alındığını bunun da yaklaşık 500 milyon dolara tekabül ettiğini söyledi.


% 25 ARTIŞ OLUR

Kayseri İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Toymuş ise proje sonrasında şehrin kış sporunda Türkiye'nin sayılı illeri arasına gireceğini belirtti. Toymuş, "Hızlı tren bizi çok heyecanlandırıyor. Son 2 yılda şehrimize 300 milyon doların üzerinde otel yatırımı yapıldı" dedi. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ahmet Tok ise bölgeyi 2.5 milyon kişinin ziyaret ettiğini ve proje sonrası bu sayının yüzde 20-25 artacağını öngördüklerini kaydetti.

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Ankara'nınulaşımda büyük mesafe katettiğini söyleyen TUROB Başkanı Bayındır, "Esenboğa Havalimanı'nın renovasyonu, Anadolu Jet'in şehri üs yapması, direk yurtdışı uçuşların başlaması şehirdeki turizm hareketliliğini artırdı" dedi. Bunun yatırımcının iştahını kabarttığını belirten Bayındır, "Şehirde 328 otel var. 2-3 yılda bin yatak kapasiteli 38 otel daha eklenecek. Bu yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım demek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber