'Vardiya' polis yakınlarına geçti!

Sahur operasyonu'nda gözaltına alınan polislerin gözaltında tutulduğu Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının önünde şüphelilerin yakınları, kamp kurdu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Temmuz 2014 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Vardiya' polis yakınlarına geçti!

DAMLA GÜLER İstanbul

Vatan Caddesi'ndeki Emniyet yerleşkesinin önündeki refüjde bekleyen aileler, "Ramazanda bu zulmü yapanlar elbette mahşer var", "Allah'a şükür evimizden kutular çıkmadı", "Çok şükür haram lokma yemedik" yazılı pankartlar açarak operasyona tepki gösterdi. İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün'ün oğlu Mustafa ise üzerinde Emniyet Müdürü Hayati Başdağ'ın kelepçeli elleri havada çekilen fotoğrafını simgeleyen bir tişörtle emniyetin önünde bekledi. Emniyetin önünde bekleyen polislerin eşleri şunları söyledi:

'Eşimin arkasındayım'

Nagehan Demir (TEM Şube'de görevli Komiser İbrahim Demir'in eşi): 17 Aralık operasyonunu tatildeyken internetten öğrendik. Tatilden döndükten sonra eşimin tayinini çıkardılar, sonra da açığa alındı. İki yıllık evliyim ve evliliğimin en güzel günlerinde bize bunları reva gördüler. Bizim arkamızda Allah var. Allah her şeyi görüyor. Operasyon olacağını duymamıza rağmen 5 aydır evimizde bekliyoruz. Adresimizi bile bilmiyorlarmış. Eşimi arayıp adresi sordular. Eşim adresi verdi. Yakın bir yere geldiler, yine bulamadılar, eşim aşağı indi, arabaya binip gitti. Sonuna kadar eşimin arkasındayım ve gurur duyuyorum.

Emel Yumucu (TEM Şube'de görevli Komiser Selman Yuyucu'nun eşi): 17 Aralık'tan sonra eşim açığa alındı. Biz hep Vatan sağ olsun diyoruz. Burada hukuk olmadığını biliyoruz ama Allah'ın adaleti olduğuna inanıyoruz. Bunların planı varsa Allah'ın da planları var. Bizim alınlarımız ak.

Özlem Açıkgöz (TEM Şube Müdür Yardımcısı Osman Özgür Açıkgöz'ün eşi): Eşimi terör şubeye aldılar, teröristle uğraş diye. Eşimi niye bu şubeye getirdiniz başına oturttunuz? Biz hırsızlık yapmadık, rüşvet almadık, ülkeyi parçalamadık, ülkeyi satmadık.

'Elim ayağım titredi'

Semra Işık (Başkomiser Mehmet Işık'ın eşi): Eşim 4 ay önce açığa alındı. 300'e yakın Başbakan'ın imzası olan başarı belgesi var. Ama eşime bunu layık gördüler. 3,5 yaşındaki kızımın gözünün önünde aldılar eşimi. Mazlum zulüm görüyor ama zalim zulüm görmüyor. Biz zulüm yapanlardan olmayacağız hiçbir zaman. Dürüst yaşıyoruz, çalmıyoruz, haram lokma yemiyoruz. Biz bu şekilde suçlanacak insanlar değiliz."

İsmini vermek istemeyen İstihbarat Şube'de görevli Komiser Fatih Kıncır'ın eşi ise "Lojmanda oturuyoruz ama kayınvalidemin evine baskın yaptılar. Neye göre yaptılar bilmiyoruz. Bir anda polislerle karşılaştım. Elim ayağım titredi, bize bunları yaşatmaya hakları yoktu. Eşimle sonuna kadar gurur duyuyorum" dedi.

8 aylık hamile

Gözaltına alınan komiser Hüseyin Özkan'ın 8 aylık hamile eşi Derya Özkan da Emniyet Müdürlüğü'nün kapısında bekliyor. Eşinin 17 Aralık sürecinden sonra pasif bir konuma itildiğini belirten Derya Özkan, "Dün gece gelip eşimi götürdüler. Anlamsız bir süreçte bekliyoruz. Bebek bekliyoruz. Eşim belki de göremeyecek. Keşke daha güzel şeyler için mücadele ediyor olsaydık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber