Opera ve Bale Müdürü görevden alındı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen dün akşam sessiz sedasız görevinden alındı. Gökmen, son dönemde Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) yasa tasarısı taslağı ve Akün ile Şinasi sahnelerinin kapatılması konusunda sert açıklamarıyla gündeme gelmişti. Gökmen'in yerine kurumun başına orkestra şefi ve besteci Selman Ada'nın getirildiği öğrenildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Temmuz 2014 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Opera ve Bale Müdürü görevden alındı

Ayşegül Kahvecioğlu

Tasarıyı eleştirmişti

7 yıldır Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü görevini yürüten Gökmen, dün akşam saatlerinde görevden alındı. Gökmen'in son dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve hükümetin sanat politikalarına yönelik sert eleştirileri nedeniyle görevinden alındığı öğrenildi.

Geçtiğimiz aylarda, Gökmen TÜSAK ile ilgili verdiği bir röportajda, yasa tasarısı ile ilgili asıl endişesinin sektörün istihdam alanlarının daraltılacak olması olduğunu söyleyerek, şunları kaydetmişti:

"Bu gelişme sanat ve sahne işçiliği alanlarına büyük bir darbe indirecek, sanat kurumlarının ve özellikle de opera bale alanlarının meslek olma niteliğini ortadan kaldıracaktır. Yapılan yanlışların sonuçları siyaset, bürokrasi ve yönetim oligarklarına aittir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber