25 Temmuz 2014'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2014 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
25 Temmuz 2014'ten önemli gündem başlıkları

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gümüşhacıköy ve Merzifon belediyeleri ile organize sanayi bölgesinde işçileri ziyaret edecek, iş adamlarıyla bir araya gelecek.

(Amasya/11.30-15.30)

2- Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

- Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Otel Greenparktan Ulucami'ye yürüyüşe katılacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yapacak, iftar programında bulunacak.

(Diyarbakır/12.15/15.30/19.42)

- Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kadın Adayları Destekleme Derneği tarafından Dedeman Otelde düzenlenen, "Kadın Örgütleri Cumhurbaşkanı Adaylarıyla Buluşuyor" etkinliğine katılacak.

(İstanbul/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ticaret odası, sanayi odası ve ticaret borsasının ortaklaşa düzenlediği iftara katılacak.

(Eskişehir/20.26)

2- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Esenyurt Belediyesi ve Ehli Beyt Alimleri Derneği tarafından verilen iftarda yer alacak.

(İstanbul/20.37)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gerede, Dörtdivan, Yeniçağa ve Mengen ilçeleriyle valilik, belediye ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Kuruçay'da mahalle iftarında bulunacak.

(Bolu/13.00-20.26)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kreş ve gündüz bakım evi açılışı ile iftar programına katılacak.

(Adıyaman/10.00/20.30)

5- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, THY'nin İstanbul-Gazipaşa direkt uçuş hattının açılışı ile Alanya seçim ofisinin açılışına katılacak, belediyenin verdiği iftarda bulunacak.

(Antalya/11.00/14.00/20.20)

6- Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattı açılıyor

- Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren hattının açılış törenine katılacak.

(Eskişehir/14.30/İstanbul/18.30)

7- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dilovası'nda iftara katılacak.

(Kocaeli/20.35)

8- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK il müdürlüğü ziyaretinden sonra geçeceği Bayburt'ta valiliği, belediyeyi, AK Parti il başkanlığını ve SGK il müdürlüğünü ziyaret edecek, iftarda bulunacak.

(Gümüşhane/13.30/Bayburt/15.00-19.50)

9- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransız mevkidaşı Laurent Fabius ile ikili ilişkiler, güncel uluslararası ve bölgesel konularda görüşmelerde bulunacak, basın toplantısı yapacak.

(Paris)

10- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya'da, esnaf ziyaretinde bulunacak, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelecek, ramazan etkinliklerine ve iftara katılacak.

(Mannheim)

11- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, miting alanında incelemelerde bulunacak, Diyarbakır Mahalli İdareler Derneğinin iftarına katılacak.

(Diyarbakır/17.15/19.44)

12- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Adaklı ilçesindeki iftarda yer alacak.

(Bingöl/19.45)

13- TBMM Genel Kurul'unda, Torba Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

14- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ovacık ilçesinde Hatipoğlu Göleti'nin temel atma törenine katılacak.

(Karabük/18.00)

15- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, iftarda bulunacak.

(Edirne/14.30-01.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Dünya Kudüs Günü dolayısıyla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Almanya'da protesto edilecek.

- Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "Dünya Kudüs Günü" vesilesiyle Hizbullah'ın Lübnan'da düzenlediği etkinlikte konuşma yapacak.

(Gazze/Kudüs/Ramallah/Berlin/Beyrut)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

4- Mısır'da, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, "Şehitlerin Bayramı" adı altında birçok kentte darbe karşıtı gösteri düzenleyecek.

(Kahire)

5- Ukrayna'daki gelişmeler izleniyor.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, haziran dönemine ilişkin dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası sürüyor.

- Türkiye, C Grubu'ndaki ikinci maçında Bosna Hersek ile karşılaşacak.

(Konya/20.45)

2- Portekiz'de devam eden FIBA Genç Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda klasman maçında Türk Milli Takımı, Slovenya ile karşı karşıya gelecek.

(Matosinhos/16.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber