Cerrah'a polisleri şikayet etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 Kadıköy'deki bir alışveriş merkezinde çantası çalınan genç kadın, polise başvurduğunda kendisiyle dalga geçtiklerini öne sürerek, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a yazdığı bir mektupla güvenlik güçlerini şikayet etti.

Bir diş kliniğinde koordinatör olarak çalışan Nesrin Arayıcı, 5 gün önce 3 yaşındaki oğluyla birlikte Kozyatağı'nda bulunan Carrefour-Sa'ya gitmiş, içinde 6 bin 200 dolar, 2 bin 800 YTL, kredi kartları ve cep telefonu bulunduğu çantasını oğlunun bebek arabasının üzerinden çaldırmıştı.

Olayın ardından alışveriş merkezinin güvenliğine ve polis merkezine başvuran Arayıcı, gördüğü muamele karşısında hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Hem alışveriş merkezindeki güvenliğin hem de polislerin, "Çantana sahip olamadın mı?" diye kendisiyle dalga geçtiğini belirten Arayıcı, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a bir mektup yazarak polisleri şikayet etti.

Basın mensuplarına konuyla ilgili bir açıklama yapan Arayıcı, "Geçen hafta pazar akşamı Kozyatağı Carrefour-Sa Mağazası'na hediye almaya gitmiştik. Orada çantam çalındı. Olay 2-3 saniye içinde oldu. Hemen sonrasında güvenlik tarafından hiç bir önlem alınmadı. Benimle hiç ilgilenmediler. 155 Polis İmdat'a haber verdim. Polis ekipleri de diğer hırsızlık olayıyla ilgilendiler. Olaydan 5-6 gün sonra muhatap olundu benimle. Elimde fotoğraf ve video görüntüleri var. Buna rağmen sonuç alamadım. Prosedürün çok ağır işlediğini fark ettim" dedi.

Polis ekiplerini şikayet eden bir mektubu Cerrah'a gönderdiğini kaydeden Arayıcı, "Daha sonra Emniyet Müdürü Cerrah'a yazdığım mektubu faksla gönderdim. Emniyet Müdürlüğü'nden yetkili biri, faksı göndermemden 14-15 saat sonra beni aradı. Bu konuyla ilgili üzüldüğüm 3 şey var. Birincisi biriktirdiğim araba paramın çalınması, ikincisi yeterince benimle ilgilenilmedi, çaba gösterilmedi. Mağaza güvenliği olağan bir olay gibi davrandı. 'O artık gitti, burası İstanbul. Günde 500-600 tane bu tür olay oluyor' denildi. Üçüncüsü de polis ekipleri benimle hiç bir şekilde ilgilenmedi. Olay yargıya intikal etti. Şu ana kadar bir gelişme yok" diye konuştu.


Kadıköy'deki bir alışveriş merkezinde çantası çalındıktan sonra polise başvurduğunda kendisiyle dalga geçtiklerini öne süren genç kızın Cerrah'a şikayetinin ardından, konuyla ilgili bir açıklama yapan Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, mağdur bayanın mektubunda yazılanların doğru olduğunu söyledi.

Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Cerrah, "Bayan bana mektup yazmış, arkadaşlarıma bayanı arattırdım. Olayla ilgili gerekli araştırma yapılıyor. Bayanın yazdığı mektup benim elime de ulaştı. Bayanın dedikleri doğru. Konuyla ilgili gerekli tedbirler alındı" dedi.

Cerrah, Bahçelievler'de polis arabasına düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili sorulara ise "Konuyu araştırıyoruz, şu an terör olayı dememiz mümkün değil.

Saldırganlar belli değil" şeklinde yanıt verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber