Kadın istihdamı için OSB'de kreş açıyor

Borusan Holding, kadın istihdamını artırmak için 10 OSB içinde 10 kreş ve bakım evi kuracak. 4 yılda açılacak kreşler 1.000 çocuğa hizmet verecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Temmuz 2014 10:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Kadın istihdamı için OSB'de kreş açıyor

ÖZGÜL ÖZTÜRK

BORUSAN Holding annelerin iş hayatından uzaklaşmasını engellemek ve kadın istihdamını artırmak için kolları sıvadı. Holding "Annemin İşi Benim Geleceğim" projesiyle 10 ildeki 10 organize sanayi bölgesinde (OSB) 'Borusan Neşe Fabrikası' kreş ve gündüz bakım evleri kuracak. Borusan'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile hayata geçirdiği Borusan Neşe Fabrikası'nın ilki 2 bin kadının çalıştığı Adıyaman OSB'de açıldı.

ÇOCUK BAKIMI İŞE ENGEL

Açılışta konuşan Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranının sadece yüzde 28 seviyelerinde olduğunu, bunun en önemli nedeninin de çocuk bakımı olduğunu söyledi. Uğur, "Projeyle çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınlara destek sunarak işgücüne katılmalarına olanak sağlıyoruz" dedi. Adıyaman'dan sonra ikincisi eylülde Afyonkarahisar'da hizmete girecek. Soma maden kazası nedeniyle Balıkesir OSB'de yapılacak fabrikanın çalışmaları bu yıl içinde başlayacak.

Düşük ücretli kreşler artacak

AİLE ve Sosyal Poilitikalar Bakanı Ayşenur İslam, kreşlerin azlığı sebebiyle bir çok kadının istihdama katılımının düşük kaldığına işaret ederek, "Düşük ücretli kreşler önemli. Dünya Bankası'yla yürüttüğümüz programla düşük ücretli kreşleri yaygınlaştıracağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber