Sıra geldi Havaray'a

İstanbul genelindeki teleferik hatları da 30 kilometreyi aşacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Temmuz 2014 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sıra geldi Havaray'a

BEHLÜL ÇETİNKAYA

Halihazırda Maçka-Taşkışla ve Eyüp-Pierre Loti arasında hizmet veren teleferik hatlarına 10 hat daha eklenecek. Bunlardan en uzunu ise 10 kilometre uzunluğunda olması beklenen Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Çamlıca hattı olacak. Bu hat 2015'te hizmete girecek. En fazla teleferik projesi ise Haliç çevresinde hayata geçirilecek. Diğer hatlar ise Aydos, Büyükada, Kınalıada, Beykoz, Kayışdağı ve Büyükçekmece'de hizmete girecek.

İstanbul'da trafik sorunu raylı sistemle çözülecek. Yeni metro hatlarına ilave olarak kent, havadan demir ağlarla örülecek. Raylı sistem uzunluğunu 2019'da 774 kilometreye çıkarmayı hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sadece metro ve tramvay değil havadan gidecek raylı sistemlerle de sorunun çözümüne katkı sağlayacak.

ÖNCELİK KİLİT YERLERE

Metro projeleri için ihaleler açan ve çalışmalar başlatan İBB, Havaray hatları için de ihale ilanlarını yayınladı. Proje için ve danışmanlık hizmeti için ilanlar veren İBB, büyük kısmı trafiğin yoğun olduğu bölgelerde 10 havaray hattı açmayı planlıyor. Buna göre, Sabiha Gökçen Havalimanı-Formula, Ataşehir-Ümraniye, Kartal-D100, Maltepe-Başıbüyük hatlarının toplam uzunluğu 52 kilometre olacak.

2015'TE AÇILACAK

En uzun havaray hattı ise Kadıköy-Maltepe-Kartal arasındaki 'Minibüs yolu' denilen Fahrettin Kerim Gökay Caddesi ve Şemsettin Günaltay Caddesi boyunca uzanacak. Bu hattın uzunluğu 18 kilometre olacak. Avrupa Yakası'ndaki en dikkat çekici Havaray hatları ise Şişli-Taksim, 4. Levent-Gültepe-Levent, Sefaköy-Halkalı-Beylikdüzü arasında hayata geçirilecek. İlki 2015'te hizmete girecek hatların tamamının 2023'te tamamlanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber