Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Temmuz 2014 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Adana'nın kuzey kesimleri, Osmaniye çevreleri ve Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli, Artvin'in kuzey ilçeleri (Hopa, Arhavi ve Borçka) ile Rize'nin doğu ilçelerinde (Fındıklı ve Ardeşen) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (76-100 mm) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey, yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli, Artvin'in kuzey ilçeleri (Hopa, Arhavi ve Borçka) ile Rize'nin doğu ilçelerinde (Fındıklı ve Ardeşen) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (76-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber