Açlığı hücreler kontrol edecek

Yemek yeme isteğinin kontrol edilmesini sağlayan beyin hücreleri keşfedildi. İngiltere merkezli yayın kuruluşu BBC'nin sağlık muhabiri Smitha Mundasad'ın haberine göre, California Teknoloji Enstitüsü'nden bilim insanları farelerin beyninde açlık hissini kontrol eden nöronları ortaya çıkardı.

Haber Giriş : 29 Temmuz 2014 12:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Açlığı hücreler kontrol edecek

Lazerle uyarı

İngiltere merkezli yayın kuruluşu BBC'nin sağlık muhabiri Smitha Mundasad'ın haberine göre, California Teknoloji Enstitüsü'nden bilim insanları farelerin beyninde açlık hissini kontrol eden nöronları ortaya çıkardı.

Nature Neurosciences adlı dergide yayınlanan araştırmaya göre beynin bu bölgesinde nöronların aktif hale getirilmesiyle fareler yemek yemeye son verdi. Bu bölgede bulunan hücrelerin bir kumanda görevi gördüğü ve beyne açlık hissinin sona ermesi için komut gönderdiği açıklandı. Bu araştırmanın sonucunda beynin yeme isteğinin kontrol edilebileceği ortaya kondu.

Bilim insanları, lazer ışınları kullanarak hücrelerin uyarılmasıyla farelerin yemeye son vermesini şaşırtıcı buldu. İnsan beyninde de aynı hücrelerin bulunması sayesinde yeme bozukluğuyla ilgili tedavi geliştirilebileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber