Başbakan: Hedefimiz tekli eğitim

Haber Giriş : 20 Haziran 2006 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, ?Okulların, dersliklerin adedini günde tek tedrisata gelecek şekle getireceğiz, hedefimiz bu. Bir okul günde çift tedrisat yapmayacak, yapmamalı? dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milli eğitimdeki hedeflerinin okulların ve dersliklerin adedini artırarak günde tek tedrisat yapılacak duruma getirmek olduğunu söyledi. 2005-2006 Eğitim- Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni'ne katılan Erdoğan, OKS ve ÖSS'ye giren öğrencilere nasihatlerde bulundu, ?İyi ya da kötü geçsin, hayat bir sınavdan ibaret değildir. Hayat içerisinde birçok sınavla karşı karşıya kalacağız. Esas olan hayata kendimizi doğru hazırlamaktır? dedi.

Hükümetleri boyunca kadro dağılımında ilk sırayı her zaman Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığına dikkat çeken Başbakan, ?Okulların, dersliklerin adedini günde tek tedrisata gelecek şekle getireceğiz, hedefimiz bu. Bir okul günde çift tedrisat yapmayacak, yapmamalı. Bu, öğrencilerimiz kadar öğretmenleri de, ülkeyi de yoruyor, kaliteyi düşürüyor. Sabahın erken saatlerinde yola çıkan öğrencilerimiz, gece geç saatte eve dönen öğrencilerimiz, sürekli olarak stres içinde yaşayan ailelerimiz... Bunları ortadan kaldıracak bir yapıyı ülkemizde kurmak ana hedefimizdir? diye konuştu.

Üç yıl içinde 75 bine yakın dersliğin yaptırıldığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, ?Hayırseverlerin önünü açtık. İsteyen kendi adını, isteyen annesinin, babasının adını bir okula vererek eğitim adına hayırlı işler yaptı. Geleceğe ilişkin en büyük yatırımımız, en büyük servetimiz sizlersiniz? dedi.

YILDIRIM'A ADSL TALİMATI

Erdoğan, gittikleri yerlerde öğretmenlerini gördüklerini, kalabalığı yaran öğretmenlerinin, ?Ben Başbakan'ın öğretmeniyim? dediklerini hatırlatarak, ?Bir bakıyorum yaşı 80'lere ulaşmış olan hocam orada. Bizim de gözlerimiz doluyor, bir başka mutlu oluyoruz. Bir öğretmenin de özlemi bu değil mi? Eseriyle övünmek onun en doğal hakkıdır? diye konuştu.

Erdoğan, gelecek yıl tüm okullarda geniş band internet ADSL sisteminin tamamlanmasının gerektiğini ifade ederken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a talimat verip, sorunun çözülmesini istedi. Erdoğan, ?Okullardaki internet hizmeti bedeli öğrenciler tarafından değil, Ulaştırma Bakanlığı tarafından karşılanacak? dedi.

KİTAPLAR HAZIR

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, önümüzdeki eğitim öğretim yılında 8 ve 6 derslikli tüm okullarda bilgi teknolojisi sınıflarının hazır olacağını müjdeledi. Yaklaşık 150 milyon ders kitabını öğrencilere ücretsiz dağıtacaklarını belirten Çelik, bu yıldan itibaren ilköğretim öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencilerine de ders kitaplarını ücretsiz dağıtacaklarını hatırlattı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, okullara hızlı, geniş bant internet bağlantısı kurulmaya başlandığını kaydederek, ?25 bin okulda hızlı internet bağlantısı var. 17 bin okulumuzu da aynı imkâna kavuşturacağız? dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber